Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség az alkoholizmus?

Milyen betegség az alkoholizmus?

Nagyon sok ember életét tette már tönkre az alkohol, sajnos nehéz menekülni a fogságából van, amikor kevés a puszta akarat és csak orvosi segítséggel lehetséges megszabadulni e szenvedély betegségtől. A legnehezebb lépés az, hogy az alkohol függő, beismerje függőségét, hisz amíg ezt nem látja be szinte lehetetlen a segítség.

Vannak emberek, akiken a függőség elején szinte nem is lehet észrevenni, hogy problémái vannak csak később jelentkeznek a jelek, amikor már elég nehéz visszafordítani a folyamatot. Sokszor még az orvosi segítség sem garancia a végleges eredményre, hisz aki egyszer függővé válik annak egész életében küzdeni kell a függőség leküzdése ellen és minden nap egy győzelemnek számít. A jelek elég nehezen vehetők észre néha szorongás és félelem jelentkezik a függő betegeknél.

Sajnos komoly következményekkel járhat a túlzott alkohol fogyasztás nem csak mentálisan, de fizikálisan is komoly betegségeket okozhat. Ilyen például a máj megbetegedése, a túlzott alkohol fogyasztás májzsugorodáshoz vezethet. Kialakulhat hasnyálmirigy-gyulladás, sőt akár epilepszia. Az alkohol folyamatos fogyasztása a fenti betegségek mellett akár halálhoz is vezethet.Az alkoholizmus az anyagi állapotra is hatással van hosszabb idő után a beteg elveszítheti állását, családját és ez az állapot akár öngyilkossághoz is vezethet.
A kezelése megfelelő szakember segítségével történik, terápia keretén belül gyógyszer segítségével, melyet fokozottan ellenőriznek. A meggyógyult betegnek fontos inspirációt találni későbbi alkoholmentes állapotuk fenntartásához.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen kórokozók vannak?

A kórokozóknak három nagy csoportja van a baktériumok, a vírusok és a gombák. A baktériumok …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük