Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség alakulhat ki az éjszaka dolgozóknál

Milyen betegség alakulhat ki az éjszaka dolgozóknál

Nem ritka dolog ma már, hogy éjjel is dolgozni kell az embernek, ami sajnos a szervezetre nézve hosszútávon nem előnyös. Sőt, jól meg kellene fontolni mindenkinek az egészsége érdekében, hogy vállal-e éjszakai munkát, illetve amennyiben a megélhetést más forrásból is tudná biztosítani, mindenképpen megérné megfontolni az éjjeli munkavállalást.
Lehet, sokan nem is tudják, hogy hosszú távon mennyi féle egészségügyi probléma léphet fel a rendszeres éjjeli munka miatt. Különösen az alváshiányból fakadó fáradság tapasztalható az elején, ami tulajdonképpen az alvás-ébrenlét zavarához is vezethet idővel. Sajnos, sokan nem tulajdonítanak különösebb figyelmet ennek a ténynek, és nem tesznek semmit az egészségük megóvásának érdekében, mondván, Majd jól kialszom magam és rendbe jövök. Pedig, nagyon is sokat tudunk tenni azért, hogy szervezetünk ne merüljön ki olyan gyorsan, ne gyengüljön le immunrendszerünk, illetve ne társuljon hozzá még egy sor betegség, mint például a diabétesz vagy akár a depresszió.
Mindenképpen figyeljünk oda a helyes táplálkozásra, mellyel a kétszer gyakoribb diabétesz kialakulását is elkerülhetjük, ugyanis az éjjeli munka miatt az alvásidőnket megváltoztatjuk, ami nem túl előnyös, hiszen ezzel csökkentjük a nyugalmi anyagcserét, illetve megnövekedik a cukorszint és szép lassan kialakul a cukorbetegség. A tudatos táplálkozás mellett fontos lenne a napi rendszeres mozgás, ami nemcsak az egészség megtartását segíti elő, de véd számos betegség kialakulásától is.
Érdemes lenne, tehát, jól megfontolni, hogy bevállaljuk-e az éjszakai munkát, illetve megéri-e nekünk a hosszútávon is éjjel dolgozni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A pszichoterápia szerepe a bulimia gyógyításában

A megfelelő pszichológiai kezelés elengedhetetlen szerepet játszik a bulimiában szenvedő betegek tartós gyógyításában. Az evési …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük