Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség a szorongás?

Milyen betegség a szorongás?

A szorongás olyan félelemérzet, amelynek kiváltó oka gyakran ismeretlen. Egy olyan veszély elleni reakció, melynek az ember nincs tudatában teljes mértékben, ezt a reakciót rosszullét kíséri, képes akár fizikai fájdalomig fokozódni. Erőssége az enyhe szorongástól a rettegésig terjedhet, az ezekhez társuló félelemérzést gyakran a beteg észre sem veszi. P

ánikról akkor beszélhetünk, ha a szorongás hirtelen rendkívüli mértékben felerősödik, ezek a folyamatok előre nem érezhetőek, rövid ideig tartanak, de visszatérőek is lehetnek. Olyan egyéneknél is felléphetnek, akik egyébként nem hajlamosak a szorongásra. A szorongáshoz kapcsolódnak a fóbiák, például az agorafóbia, vagy a klausztrofóbia. A fóbia olyan dolgoktól való félelem, melyek nem feltétlenül hordoznak negatív jelentést. A szorongás leggyakoribb tünetei az izzadás, fulladásérzet, heves légzés, szédülés, álmatlanság, de esetenként menekülési kényszer is társulhat mellé, viszont a mindennapi cselekedeteket csak a rendkívül súlyos esetek gátolják.

A szorongást okozhatja érzelmi válság, de depresszió jele is lehet. Leggyakrabban valamilyen lelki vagy érzelmi jellegű problémával jár együtt. Kezelése lehetséges különböző gyógynövényekkel, mint például az ánizs, a borsmenta, a citromfű vagy a golgotavirág, ezeket szárított formákban a legjobb felhasználni. Ezek a megoldások azonban csak enyhe fokú szorongásnál használhatók. Mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni, amint szorongás jelét tapasztaljuk magunkon, hiszen pontos diagnózist csak ő képes felállítani, így a kezelés módját is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen kórokozók vannak?

A kórokozóknak három nagy csoportja van a baktériumok, a vírusok és a gombák. A baktériumok …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük