Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség a stressz, és hogyan tudjuk kezelni?

Milyen betegség a stressz, és hogyan tudjuk kezelni?

A stressz azon tünetek összessége, amelyet a feszültségek váltanak ki a szervezetben. Többféle formája ismert. Lehet fizikai, lelki, fertőzéses eredetű, vagy immunológiai. Jellemző tünete az alvászavar, a túlterheltség utáni fáradtság, érzelmi zavarok, ezeket gyakran kísérheti remegés, szédülés. Előfordulhatnak továbbá emlékezetzavarok, figyelmetlenség, visszatérő betegségek, például övsömör, súlyosabb esetben infarktus veszélye is fennállhat.
A stressz többféle okból is kialakulhat. A pihenés nélküli, elhúzódó életmód szinte kivétel nélkül fizikai stresszhez vezet, mint ahogy a családi problémák, az anyagi gondok, illetve egy közeli rokon, vagy más fontos személy elvesztése lelki eredetű stresszhez vezet. Az immunológiai stressz az immunválasz csökkenésének vagy az immunrendszert gyengítő gyógyszerek szedésének következménye.

Kezelésére otthon is van mód, többek között segíthet a görögszéna tabletta, ami erősíti a szervezetünket, de a homoktövis is megfelelő készítmény a stressz enyhítésére – lé vagy szirup formájában. Visszatérő fertőzések esetén használhatunk kasvirágkivonatot, ebből naponta egy gramm az ideális adag. Vérszegénység okozta kimerültség esetén egy grammnyi Kínafa port érdemes használni. Segíthetünk azzal is, ha többet pihenünk, de a jógagyakorlatok is segíthetnek.
A stressz tüneteit gyorsan fel kell ismerni. Az érintett egyéneknek serkentőszerek helyett a stresszhez való alkalmazkodást elősegítő szereket a legjobb szedniük, ezek kiválasztásában csakis orvos nyújthat megfelelő segítséget.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amit az eboláról tudni érdemes

Ebola. Az utóbbi időben ez a szó tartja rettegésben a világot, pánikot okozva mindenütt, ahol …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük