Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség a pattanás?

Milyen betegség a pattanás?

A pattanásos bőr általában serdülő korban jelenik meg először, bár vannak esetek amikor előbb is. A pattanás sok fiatal lány és fiú életét keseríti meg, hisz ők még a külső megjelenéssel foglalkoznak a a legjobban és azt gondolják a pattanásos arc az igénytelenséget sugározza a másik ember felé, és undort kelt benne. Pedig ez egy teljesen normális jelenség van akinél több van akinél kevesebb jelentkezik. Olyan is van akinél ez csak időszakonként jelentkezik, például a nők többségénél a menstruáció közeledte előtt jelennek meg az arcon pattanások. Vannak akinek mindennapos küzdelemmé válik, mert nem tűnnek el sose, ha egy eltűnik megjelenik helyette egy másik.
A pattanásos bőr kezelésére számos módszerről lehet hallani van, ami tényleg segít van ami pedig nem. Nehéz eldönteni milyen kezelést válasszunk. Jó megelőzés lehet az is ha naponta többször, de legalább kétszer megmossunk arcunkat, lehetőleg illatszer mentes szappan alkalmazásával, vagy olyan bőrbarát tisztítószerrel, amely nem vált ki allergiát és 5.5 ph értékű. Fontos lenne főleg a hölgyek esetében, hogy a pattanások elfedésére, ha lehetőség van rá ne használjanak kozmetikai cikkeket, kivéve gyógynövény alapút.

A napfény és a friss levegő kedvezően hat a pattanások elmúlására, viszont a hosszú, erős napfénynek nem túl jó kitenni arcunkat, hiszen a leégés károkat is okozhat bőrünkön. Ha egyedül nem boldogulunk a pattanások kezelésével és már több hónapja nem változik semmi, nem javul akkor érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt, aki vény köteles krémmel segíthet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A C-vitamin

A C-vitaminról mindenki azt gondolja, hogy ismeri, tudja mire jó, mire kell használni. Az igazság …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük