Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség a lúdtalp?

Milyen betegség a lúdtalp?

A lúdtalp kialakulása leginkább a gyermekkorban kezdődhet, amikor is a talpunk izmai még nincsenek teljesen kifejlődve. Amikor a lábunk teherbíró kepesége kezd kialakulni, akkor dől el, hogy lúdtalpasak leszünk e vagy sem. Ha testünk súlypontját az izmaink és a szalagjaink nem bírják, akkor kezdődnek el a talpunkban az elváltozásnak az első jelei. Ennek oka lehet az is, hogyha túlsúlyosak vagyunk, vagy éppen gyermekkorunkban nem megfelelő cipőket adtak ránk. Mivel gyengébb a lábunk, a hosszanti lábboltozata lelapul, ennek jelét jól láthatjuk a talpunk középső részénél.
Ha a lúdtalp már kialakult azt bizonyára érezni fogjuk. Tünetei a fáradékonyság, a folytonos lábfájás, futás közbeni lábgörcsök, és az, hogy nem tudunk hosszabb távokat megtenni nagyobb pihenők nélkül, mivel folyamatos fájdalmat érzünk a talpunk közepénél.
Ha időben észrevesszük a betegség jeleit akkor tehetünk ellene. Első lépésként próbáljunk meg a kertben vagy valamilyen olyan helyen sétálni mezítláb ahol a talpunk közvetlenül éri a földet, így az izmok még jobban mozognak, ami elősegíti a megerősödést. A lábunkkal tornázhatunk is, ezt az jelenti hogy a lábfejünket mozgatjuk, a talpunkkal gurítgatunk labdákat vagy kerek tárgyakat, esetleg a lábujjunkkal emeljünk fel dolgokat, mivel az izmok így aktívan mozognak. Ha pedig már nem marad más választásunk használjunk az orvos által felírt lúdtalpbetétet, azonban ezeket a gyakorlatokat közben is végezzük el, mivel így még gyorsabbá tehetjük a gyógyulást.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük