Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség a középfülgyulladás?

Milyen betegség a középfülgyulladás?

A középfülgyulladás a fül dobüregének vírusfertőzés miatt kialakuló gennyes gyulladása, amely inkább a csecsemők és a gyermekek körében jellemző betegség.
Nagyon gyakori betegség az óvodások körében van általában a legtöbb megbetegedés e betegség által. A betegség inkább az őszi és téli időszak alatt alakul ki.
A középfülgyulladás általában a felső légutak, az orrüreg vagy a garat megfázásos eredetű gyulladásának átterjedése a fülre, pont ezért inkább a csecsemőknél jellemző, mivel ők nem tudják rendesen kifújni az orrukat így akár egy egyszerű nátha után is kialakulhat.
A középfülgyulladásoknak két fajtáját különböztetjük meg hurutos és gennyes középfülgyulladások. A tünetek a légutak megbetegedése után egy pár nappal vagy akár egy héttel később jelentkeznek, mivel általában ezek váltják ki a középfülgyulladást. A beteg ilyenkor nehezen hall, lázas állapot jelentkezik, rossz közérzet és levertség, a csecsemőknél nyugtalanság,vigasztalhatatlan sírás, az étel elutasítása ezzel fokozatosan gyengül az immunrendszer is. A csecsemők folyamatosan kezükkel próbálják enyhíteni a fájdalmat azáltal, hogy próbálják öklüket a fülükbe tenni ezáltal felismerhető az ok amiért kialakultak a tünetek még akkor is, ha a baba még nem tud beszélni. Mint számos betegségnél itt is jelentkezhet tünetként a hasmenés és a hányás.
A megfelelő kezelés mellett általában két hét a lefolyási időszaka, két hét elteltével teljesen tünetmentes lesz a beteg. A kezdődő gyulladást lehet kezelni vászonba tett meleg sóval. Ha ez nem segít orvoshoz kell fordulni, aki antibiotikumot ír elő.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A pszichoterápia szerepe a bulimia gyógyításában

A megfelelő pszichológiai kezelés elengedhetetlen szerepet játszik a bulimiában szenvedő betegek tartós gyógyításában. Az evési …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük