Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség a hiperaktivitás?

Milyen betegség a hiperaktivitás?

Sok szülő nem tudja felismerni a gyermek hiperaktivitását, mivel úgy gondolják , hogy csak rossz ez a gyerek és nincs semmi baja. Mások külső szemmel pedig csak annyit mondanak rá hogy neveletlen és szófogadatlan. Ám korántsem erről szól ez a betegség. Ha kiderül a gyermekről hogy hiperaktív sajnos a szülők kevésbé tájékozottak erről a betegségről és tehetetlennek érzik sok esetben magukat. Azt se tudják sok esetben , hogy milyen okok válthatják ki ezt a betegséget, vagy miért is alakulhat ez ki.
A hiperaktivitás van olyan eset, hogy öröklés útján alakul ki a gyermekben. Egyes esetekben probléma lehet a terhesség alatt elszenvedett sérelmek az anyában, amely ily módon hat a gyermekre is. A hiperaktivitást úgy érzékelhetjük a gyermekünknél, hogy a figyelmét nem lehet fenntartani és kevésbé tud a feladatokra koncentrálni. A gyerek rengeteget mozog, nem tud megmaradni egy helyen kisebb rövidebb ideig. Szófogadatlan az utasításokra ellenkezik.
A hiperaktivitást már csecsemő korban is észlelhető, oly módon hogy nagyon sokat sír, ha kézben van a sírás nem csillapodik, nehezen alakulnak ki a mindennapi ritmusai.
A hiperaktív gyermekeknél , már jobb esetben 2 éves kor körül már lehet diagnosztizálni. Ezeknél a gyerekeknél jellemző az akaratosság, a különböző dührohamok, nem érdekli őket a dolgok veszélyessége, kevésbé lehet a figyelmüket bármi dologgal lekötni, ezáltal nagyon mozgékonyak és ok esetben nem engednek az akaratukból ami a végén sírással és hisztivel párosul.
Az iskolában már nehezebb dolga van a szülőnek illetve a tanároknak is, mivel itt a gyermek nem akarja elfogadni azokat a helyzeteket, amelyeket az iskola megkövetel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük