Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség a hajhullás?

Milyen betegség a hajhullás?

A hajhullás számos ember életét keseríti meg, nem válogat jelen van mind a nők, mind a férfiak életében. A kisebb mennyiségű haj hullása nem jelent problémát hiszen kisebb mennyiségben mindegyikünk haja hullik, a probléma a nagy mennyiség elvesztése. A folyamatos hajhullás előbb-utóbb kopaszodáshoz vezethet, amely mindkét fél számára problémát jelent.
A kezelések sok esetben hatástalanok, akkor tekintjük őket hatásosnak,ha minimálisra szorítja a haj elvesztését és elősegíti a haj újranövekedését, regenerálását. A hajhullás genetikailag is öröklődik. A férfiaknál v alakú hajhullás figyelhető meg míg a nőknél a fejtetőn lévő haj hullása a jellemzőbb. Mivel általában az első benyomást a külső alapján tesszük, ezért elég nagy problémát jelent egyes embereknél a nagy mértékű haj elvesztése.
Különböző tünetek figyelhetők meg a nőknél és a férfiaknál is.
A nők tünetei hajhullás esetén: a lassabban növekvő hajszálak, a haj folyamatos gyengülése, vékonyodása, ezáltal elveszti fényességét és egészséges hatását. A tünetek közé tartozik még az erős faggyúmirigy termelés .
Kiváltó okok lehetnek a fogamzásgátló szedése ezáltal felborul a hormonháztartás. A terhesség és a szülés utáni állapot mivel ilyenkor folyamatos vitaminpótlás szükséges.
A férfiak esetében megfigyelhető tünetek hasonlók a nőkéhez a különbség,hogy a nagyobb hajhullás a homlok-halánték vonal és a fejbúbon figyelhető meg.
Mindkét félnél okozhat a fokozott stressz is nagyobb mennyiségű haj elvesztését. Számos betegség kezelése is okozhat ilyen mellékhatásokat ilyen például a kemoterápia alkalmazása.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szemölcs

Sokan halhattunk vagy akár megtapasztalhattuk a testünk bármilyen részén a szemölcs jelenlétét . Ez a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük