Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség a diszlexia?

Milyen betegség a diszlexia?

A diszlexiát elég nehéz a felismerni, általában csak annak tulajdonítjuk,hogy gyermekünk figyelmetlen esetleg kapkodva olvas. A diszlexia ugyanis a beszédkészség és az olvasás készség képességzavara.
A problémát általában a betűk, a számok és a szavak leírása,felismerése jelenti, ezért nehéz kis korban még felismerni,hiszen ilyenkor elég sok új dolgot kell gyermekünknek megtanulni és azt gondoljuk ez normális. Sok esetnél van,hogy nem is érti a szöveget,amit olvas ilyenkor a diszlexia az olvasás értés készségnél jelentkezik.
A diszlexiások az általános tanulási módszerekkel néha nem képesek megtanulni olvasni vagy írni teljesen új módszer alkalmazása kell hozzá. Ezek módszerek alkalmazását logopédus végzi, majd megtanítva a szülőket ők is bekapcsolódhatnak gyermekük tanításában,fejlesztésében.

Számos szülő nehezen tudja elfogadni a tényt,hogy gyermekek különbözik a többitől,hiszen mindenki arra vágyik,hogy gyermeke jól tanuljon mindenből kitűnő legyen. De elég sok ilyen gyerek van aki küzd ezzel a betegséggel és ha megfelelő szakértő tanítja a későbbi akár el is nőheti. A diszlexia,mint számos betegség akár örökölhető is vagy a szülés során keletkezett rossz körülmények is okozhatják,esetleg az idegrendszer fejletlensége is.
A diszlexia valójában véve nem is igazán betegség, hanem készségzavar. Kezelése gyógyszerekkel nem lehetséges erre színes lencséket alkalmaznak a látóideg-pályáján,ez általában hatásos módszer és teljesen elkerülhető a diszlexia. Ilyenkor már nem átok ez a zavar, ugyanis a diszlexiások mivel képekben gondolkodnak hamar felismerik az összefüggéseket és a problémákat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezeljük a lázat?

A láz egy olyan tünet, mely akkor lép fel, mikor a szervezetünk védekezik egy kóros …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük