Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség a bulímia?

Milyen betegség a bulímia?

Sajnos a fiatalok kőrében ezen belül is a lányoknál fordulhat elő hamarabb. Ami azt jelenti, hogy kényszerbetegségben szenved.
A bulímia olyan kényszerbetegség amely a betegeknél kényszeres falási rohamokat idéz elő.
Ez azt jelenti, hogy a lehető legtöbbet esznek nagyon rövid idő alatt ezek közül is inkább az édességeket.
Viszont itt jön a rosszabb dolog, amely a betegnél a jó lakottság után előtör a hízás gondolata a betegben és mielőbb kiakarja üríteni a szervezetét a befalt édességektől és falánkságoktól. Az ürítést hányással , önmagát hánytatva , különböző hashajtókkal igyekszik eltávolítani azt a mennyiséget amit megevett.
Ez viszont kevés, mivel az étvágyát csak pár órára tudja csak csillapítani és kezdi az elejétől újra.
Ez a betegség leginkább a tizenéves fiatal lányoknál fordulhat elő. Ennek a betegségnek az oka különböző lehet, ez lehet akár személyiségzavartól, vagy valami trauma vagy valami gyerekkori sérelem.
Ezt a betegséget nagyon nehéz gyógyítani. nagyon sok értelmet igénylő pszichológiai kezelés és terápia szükséges. Az orvos ha ilyen beteggel találkozik és kezeli akkor egyes esetekben hangulatjavító gyógyszereket is felírhat a betegeinek. Az étvágyat is lehet szabályozni, gyógyszerekkel. Ha a beteg is akarja akkor nagy esély van hogy kigyógyuljon a kényszerbetegségéből.
Vannak súlyosabb esetek ahol ez a bulímia betegség a fiataloknál akár olyan súlyos is lehet hogy öngyilkosságra is hajlamosak lehetnek ezek a betegek. Tehát ha ezzel a problémával küzd a fiatal lányunk vagy ismerősünk akkor minél hamarabb vigyük orvoshoz és kezeltessük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csalánkiütés

Mindenki életében jelen van a hisztamin, bár nagyon sokan azt sem tudják, hogy ez mi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük