Kezdőlap » Betegségek » Milyen betegség a bőrgyulladás?

Milyen betegség a bőrgyulladás?

A csecsemők és a gyerekek körében a legjellemzőbb ez a bőrbetegség. A betegség csecsemő és kisded korban kezdődik a bőr kiszárad és viszketni kezd. Ha a betegség sokáig fennáll a késői fázisban a bőr berepedése jelentkezhet. A betegség előre haladásában fontos szerepet játszik a folyamatos viszketés miatti vakarás, mely még nagyobb kárt okozhat a bőrön. Akár kisfokú láz is kísérheti ezt a jelenséget. A bőrgyulladásnak a gyerekeknél két formáját különböztetjük meg a csecsemőkori és a gyermekkori formáját.
A csecsemőkori formája egy és hat hónapos korban kezdődik és két három éves korig tart. Két három éves korra ezt a fajtáját a bőrgyulladásnak kinövi a gyermek. A legszembetűnőbb formája ilyenkor a csecsemő fején észrevehető bőrhámlás. Amennyiben a hámlást nedvedzés is kíséri elképzelhető a felülfertőződés.
A gyermekkori forma három és tíz éves kor között bármikor jelentkezhet. Ezt a bőrgyulladási formát ízületek hajlító felszíne fölötti száraz, repedezett bőr jellemzi a legjobban. Ez legtöbbször a könyök és a térden figyelhető meg.
A kezelése hosszas türelmet igénylő feladat, melyben fontos a szülők türelme és kitartása is. A fő feladat a bőr szárazságának a leküzdése ez krémekkel lehetséges főleg a téli, hűvös időszakban kell nagy gondot fordítani rá. Ajánlatos a szappan és a fürdőhab helyett inkább olajos készítményeket használni. Ne fürödjön a gyermek túlságosan meleg vízben, hiszen a nagyon meleg víz szintén szárítja a bőrt. Előnyös a pamut ruházat viselése, mert az szellőzik a legmegfelelőbben és így minél kisebb az esély az izzadásra vagy a kellemetlen anyagú ruha szintén irritálhatja a bőrt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük