Kezdőlap » Baba-mama » Milyen berendezésre van szükség a babaszobában?

Milyen berendezésre van szükség a babaszobában?

Érkezik az új családtag, így hát be kell rendezni a csöppségnek a szobáját. De mire is van szükség egy babaszobában?

Először is a legfontosabb a babaágy, hát ezt mindenki tudja, de például oda kell figyelni a matrac minőségére, az ágy méretére, praktikusságára. A leereszthető rácsos kiságyak nagyon praktikusak, hiszen, ahogy nő a baba úgy lehet állítani a mélységét. De a kiságy oldalára is kell venni szivacsos vagy anyagból készült csíkot, hogy a baba ne tudjon megsérülni a kiságy kemény részeitől.

A babaszoba kötelező tartozéka a hordozható szék, mely praktikus, hiszen a lakásban bárhová átvihető. Van ringató és játékos változata is.

A pelenkázó asztal ki nem maradhat a sorból, hiszen naponta többször is használni kell, szinte óránként. A pelenkázáshoz szükséges eszközöket ide kell elhelyezni, hogy kéznél legyen. A legtöbben a fiókos pelenkázó asztalt kedvelik a holmik rendben tartása végett.

Szoptatószék, ennek nagyon kényelmesnek kell lennie, hiszen van, hogy sokáig kell benne ülnünk friss anyukaként. Több anyuka szoptatószékként hintaszéket választ, mert amikor hintázik vele a baba a ringatásra könnyen elalszik és így nem kell járkálva ringatni a babát amíg elalszik.

A babaőr már hazánkban is elterjedt kelléke a babaszobának, hiszen az egyik része mindig a baba szobájában van, míg a másikat visszük magunkkal a lakásban mindenhová, így halljuk, ha gyermekünknek szüksége lenne ránk.

A világítás nagyon fontos a babák hamarabb elalszanak, halvány vagy kevés fénynél ezért vásároljunk olyan kis világító figurákat, amelyeket csak be kell dugni a konnektorba és akár egész este is világíthatnak a babaszobában, de fényük mégis nagyon kicsi. Éjjeli lámpa is praktikus az esti szoptatáshoz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan hat egy kisállat a gyermek fejlődésére?

A gyerekek szinte kivétel nélkül mindig egy kis kedvencért könyörögnek a szülőknek, melyet ők akarnak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük