Kezdőlap » Karácsony » Milyen a Bécsi adventi vásár?

Milyen a Bécsi adventi vásár?

Bécs önmagában is ünnepélyes, elegáns, mégis szívesen lát minden embert a maga természetességében. Karácsonykor sincs másképp, történelmi sétányain, legszebb terein vásárok forgataga, illatozó sütemények, és italok, a fahéj és narancs, mézeskalács és forralt gőzölgő illataival keveredve igazi karácsonyi hangulatot ébreszt.
Ha már vásár, akkor karácsonyi falu a Mária –Terézia Plazon , ahol legalább 60 standon válogathatunk a kézműipar különleges, ünnepi termékei között, és egyedi ajándékokkal gazdagodhatunk.
A Freyung téren már a megszokott bécsi karácsonyi vásár forgataga és kínálata vár minket, kézzel festett üveg dísztárgyak, szőtt kosarak, és a jászol jelenete több méretben, amely szinte már kihagyhatatlan.
Ha varázslatra vágyunk, akkor a Rathausplatz csodálatos mesevilágába látogassunk el, melyet a Wiener Adventzauber (bécsi adventi varázslat) vásáron találhatunk.
Itt közel 150 stand ontja a karácsonyi díszek kavalkádját, édességekből sincs hiány, és fényárban úsznak a fák is. Gyermekjátékok igazi oázisa.
A világhírű Schönbrunni kastély, a gyönyörű barokk palota díszudvarán rendezett kulturális és karácsonyi vásár igazi fénypontja lehet napunknak, hiszen akár a karácsonyi koncerteket hallgatjuk meg, akár a gyerekprogramok kötnek le, a környezet önmagában fenséges.
Ha alaposabban szét akarunk nézni, felülhetünk az óriáskerékre, és bebarangolhatjuk szemünkkel a fényárban úszó várost.
Találkozhatunk stílusos gyapjú kalapokkal, bonyolult kézi bábokkal, fa tálakkal, hintalovakkal, sült gesztenyével és pirított mandulával, édes mazsolás palacsintával, sült kolbásszal, és Sacher tortával.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük