Kezdőlap » Lakberendezés » Milyen balkonvirágot vállasszunk?

Milyen balkonvirágot vállasszunk?

A többszintes házakat is megszépíthetjük, ha az erkélyen egy kis zöld környezetet alakítunk ki. Színes virágokkal, és némi munkával szinte igazi kiskertet varázsolhatunk a balkonra. A napsütötte, ugyanakkor árnyékos balkon virágosládái igazán szemet gyönyörködtetőek. Ápolásnál annyi a teendőnk, hogy az elszáradt virágokat levágjuk egy éles ollóval. A mindennapos odafigyelést a növények meghálálják, és újból virágoznak. A locsolással azonban bánjunk óvatosan, igaz gyakorlatilag viszonylag hamar ki tud száradni, ezért reggel és este viszonylag kisebb adagokban öntözzük.
Kiváló virág az erkélyre az Angol muskátli, fantasztikus színárnyalatai vannak, a rózsaszín-lilától gyakorlatilag kezdve bármilyen színig. A hazánkban még kevésbé ismert virág hasonlít a hagyományos muskátlihoz, ápolása szintén egyszerű, az elszáradt, elrothadt leveleket távolítsuk el, hiszen mindenféle betegségek telepedhetnek meg rajta. A tűző napot kevésbé bírja, inkább félárnyékosabb helyre tegyük, a délelőtti napot még bírja, de a délutánit kevésbé, mindenképp valami szűrt fényű helyen legyen.
A legigénytelenebb egynyári növényünk a Verbina, színpompás és élénk dísze lehet balkonunknak. Azt kell róla tudni, hogy ha túl sokat fogdossuk, illetve dolgozunk vele, akkor könnyen kiütést kaphatunk tőle, ezért az ápolási munkákat igyekezzünk kesztyűben végezni. A vihar könnyedén letöri, mert akár 1 méter hosszúra is meg tud nőni, ezért alkalmas magas erkélyek befuttatására, és rendkívül jól bírja a szárazságot.
Magyarországon az egyik legkevésbé ismert növény, a Tömpevirág, ami 20-50 cm-re is képes megnőni, és gyakorlatilag egy kis napraforgóra hasonlít a virága. Szintén igénytelen, nagyon jól bírja, mind a szárazságot, mind a tűző napfényt. Érdemes a virágokat úgynevezett önöntözős balkonládába ültetni, amelynek segítségével pontosan adagolható a víz, ezáltal biztosítani tudjuk a növényeinknek az egyenletes és dinamikus.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan rendezzük be a lakást?

A Lakberendezésben nincsenek szabályok. Ez mindenki egyéni ízlésétől, és persze pénztárcájától függ. Nincsenek megkötések, viszont …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük