Kezdőlap » Családi élet » Milyen babonák léteznek?

Milyen babonák léteznek?

Tegye fel a kezét, aki babonás! Biztos vannak egy páran. Számukra ez a gyűjtemény nem lesz újdonság. Azoknak, akik nem hisznek a balszerencsét okozó tárgyakban, eseményeknek viszont érdekességként olvashatják, hogy egyesek milyen apróságoknak tulajdonítanak nagy és rossz jelentőséget.
A fekete macskás talán a legismertebb. A hiedelem szerint, ha átmegy előttünk egy fekete macska, azt szerencsétlenség éri. A macskák biztos furcsállják, miért térnek ki az útjukból, amint megpillantják őket. A macska mellett a másik legismertebb a kéményseprőkhöz köthető, bár ők általában inkább szerencsét hoznak, főleg, ha a látunk egyet és megfogjuk a gombunkat, és háromszor az óramutató járásával megegyező irányba csavargatjuk..
Ha egy tükör eltörik, 7 évig szerencsétlen lesz az, aki összezúzta. Régen úgy tartották, hogy nagy asztaltársaságnál, aki az asztal sarkán ül, az nem fog férjhez menni. Vagy megnősülni. De ezt a rossz óment jelentette az is, ha körbesöpörtek valakit. Azt a nem túl fényes jövőt vetíti elénk a kaktuszgyűjtő szokás, hogy egész életünkre egyedül maradunk.
Sokan tartanak attól, hogy ha elindulnak otthonról, de közben eszükbe jut, hogy a lakásban felejtettek valamit, és visszafordulnak miatta, akkor valami rossz fog történni. Épp ezért, ilyenkor még leülnek egy percre, mintha csak most indulnának el, mintha semmi se történt volna.
Akik hisznek a babonákban, eszükbe sem jut átsétálni egy falnak támasztott létra alatt. Ők azok, akik ha nem akarnak „elkiabálni” valami, akkor bal kézzel alulról háromszor kopognak egy fa felületen. Garantáltan nem köszönik meg a gyógyszert, mert úgy vélik, akkor nem fog használni.
A babonások nem szívesen, sőt, egyáltalán nem ölik meg a pókokat, amik felbukkannak a lakásukban, mert az szerencsétlenséget hoz rájuk.
Szíve joga mindenkinek eldönteni, hogy hisz-e bennük, de inkább legyünk pozitívak, hogy a babonás hozzáállásunkkal ne vonzzuk be a rosszat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezdjük újra az exünkkel?

Amikor véget ér egy kapcsolat és ilyen vagy olyan okok miatt úgy döntünk, hogy szakítunk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük