Kezdőlap » Családi élet » Milyen babonáink vannak?

Milyen babonáink vannak?

Már nagyon rég óta az életünk részévé váltak a babonák. Nem is gondolnánk, de már az ókorban is jelen voltak, és azokat az embereket tartották bölcsnek, akik bele látták a dolgokba a balszerencsét. Szinte lehetetlen felsorolni az összest, mert annyi féle létezik, ahány szokás, és kultúra van a világunkban.
Nagyon sok babona a Törököktől ered, úgy tartják, ha a Török kamion sofőrök tapsolnak, mielőtt alagútba mennének, felébresztik vele angyalaikat, így nem történhet baj. Itthon már szinte fel sem tűnik, ha figyelmeztetünk egy barátunkat mert elment előtte egy fekete macska, vagy mert valaki kiborított egy doboz sót, vagy ami állítólag még több és hosszabb balszerencsével jár, ha össze törtünk egy tükröt amitől 7 éven át leszünk szerencsétlenek!
Ha elkezd rángatózni a jobb szemünk, készüljünk fel vendégre, de akkor is ha kiborítunk egy pohár vizet. Állítólag nem szabad este már körmöt vágni, csak nappal, mert ha este vágjuk, azzal megrövidítjük életünket! Kívánságunk elérésében, úgy tartják, sokat segít, ha negyvenszer elismételjük azt. Az egyik legviccesebb, már akinek, hogy nem szabad egymás kezébe kést adni, mert abból nagy veszekedés lesz, vagy ha mégis megtörténne, akkor jól köpködjük meg a kést!! Kitudja, valaki a péntek 13.-án ki sem mer kelni az ágyból, másnak az a szerencse napja.
Mindegyikünk világszerte, más és más dologban hisz, valaki olyannyira babonás, hogy ha elmegy otthonról, és valamiért vissza kell szaladnia, akkor leül, nehogy szerencsétlenség érje később, valamelyikünk pedig csak nevet rajtuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan legyünk jó szülők, ha gyermekünk tízen nyolc éves lett?

Minden szülő eléri egyszer, hogy gyermeke betöltse a tizen nyolcadik élet évét. Vége a kamaszkornak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük