Kezdőlap » Autó » Milyen az új Caterham?

Milyen az új Caterham?

A Caterham név mindenkinek ismerős lehet a Forma 1 világából, mivel ez az autógyártó cég első hírnevét a száguldó cirkuszban szerezte meg. Azonban Angliában nem csak a Forma 1-re koncentrálnak, hanem arra is, hogy ez a márkanév a sportautó piacon is meghatározó legyen. A Caterham, mint motorgyártó nem szerepel semmilyen piacon, így az új, úgynevezett Super Seven autónak önállóan gyártott motorja nincsen, mivel a Ford által kölcsönözött 2,0 literes atmoszférikus benzinmotorját használják.
Ez a Caterham-et 237 lóerővel látja el, ami azt jelenti, hogy ez az autó 4 másodperc alatt gyorsul 100 kilométer / órára. Az új Super Seven jelen pillanatban még csak koncepcióautó, ami azt jelenti hogy eddig még csak 2-3 darab készült el belőle, de ha a tesztek sikeresek lesznek, már 2014 végén sorozatgyártásra kerülhet. Az autó belseje egy TFT kijelzős középső konzollal van ellátva, ami szó szerint mindenre figyel, ami az autó külsejét, és belsejét éri az utakon.
Az autó egyetlen hátránya az, hogy nem rendelkezik felhúzható tetővel, így ha sorozatgyártásra is kerül, ezt a gondot meg kell oldania a Caterham-nek, mivel Britanniában igencsak sokat esik az eső, így a milliárdosok nem biztos, hogy szívesen választanának egy olyan autót, aminek nincsen teteje, ahogy a Super Sevennek is. Az autó festése igencsak hasonlít a Forma 1-ben megismert Caterham-hez, mivel a zöld alapszín mellett sárga kerékcsíkozást kapott, ami szinte majdnem úgy néz ki, mint a népszerű autósportban megismert versenyautó.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Chevrolet Corvette Stingray 2014

Amikor az eredeti Chevrolet Corvette Stingray debütált öt évtizeddel ezelőtt, Zora Arkus-Duntov, a Corvette egyik …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük