Kezdőlap » Étel » Milyen az indiai konyha?

Milyen az indiai konyha?

A történelem során Indiát számos kultúra befolyásolta, a hódítók az indiai konyhaművészetben is otthagyták nyomukat. Ezért lett olyan sokszínű és ízletes. Egy indiai nő gondolatai szinte mindig a főzés körül jár.

Az anyák egész korán elkezdik tanítani lányaikat a fűszerek és a receptek titkaira, amelyeket gondosan őriznek nemzedékről nemzedékre. India egy olyan ország, ahol minden államnak saját stílusa és konyhája van, ráadásul minden háztartásban máshogy készítik ugyanazt az ételt. Egy közös nevező van, hogy imádják az ételeiket. Kultúrájuk szerves része a táplálkozás, a fesztiváloknak megvannak a sajátos ételei, és különös gondot fordítanak arra, hogy milyen alkalomból mit szabad vagy mit illik fogyasztani. A mindennapi étkezéseknek is megadják a módját.

A menü általában két – három főfogásból áll, savanyúságokkal, szószokkal és gyümölcspépekkel és a rizs meg az indiai kenyér elengedhetetlen. A vendégszeretet legnagyobb jele, ha megosztják az ételüket, vacsorára hívják a vendéget. Az indiai konyha finom és egészséges. Rengeteg zöldséget fogyasztanak és a húsokat, halakat nagyon ízletesen készítik. A mohamedán vallásúak nem esznek disznóhúst, a hinduk pedig a marhát mellőzik, mert szent állatnak tartják.

Az indiaiak nagyon zsírosan főznek, de növényi olajokat, pálma- és kókuszzsírt használnak, ezért nem szenvednek tömegesen szív – és érrendszeri betegségektől. Nap mint nap használnak gyümölcsöket, zöldségeket és hüvelyeseket az ételeikhez, amelyek tele vannak rosttal, vitaminnal és ásványi anyagokkal. Nem egyszerre esznek nagy adagokat, hanem sok kis tálból csipegetnek. Gyakran esznek keveset.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk kapros kalácsot?

Gyerekkorunk emlékei között biztosan ott sorakozik a finom kapros kalács illata, íze, amit a nagyi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük