Kezdőlap » Családi élet » Milyen az ikrek egyénisége ?

Milyen az ikrek egyénisége ?

Mindenki el van bűvölve az ikrektől, kényezteti őket, tetszik, ha egyformák és egyformán vannak öltöztetve, ostoba kérdéseket tesznek a szülőknek: Melyik a szebb? Melyiket szeretik jobban? Egy szóval sem lehet állítani, hogy a szülők ne merjék egyformán öltöztetni ikergyermekeiket vagy szégyelljék az emberek fokozott és kedveskedő érdeklődését.

Hiszen az ikrek és velük a szülők is élvezik ezt az állapotot. Az ikrek ugyanakkor végeredményben erősebb személyiségekké fejlődnek, éppen azért, mert ikre; hamarabb függetlenítik magukat a szülőktől, több örömet lelnek a közös játékban, nagyobb bennük az összetátás és igazi nagylelkű barátság fejlődik közöttük.

De nehogy ikrek-voltukat túlhangsúlyozzák, jól teszik a szülők, ha nem adnak nagyon hasonló neveket a gyermekeknek (különösen egy petéjű, egymásra erősen hasonlító ikrek esetében). Még akkor is elég nehéz eltalálni, hogy melyik melyik, ha a nevük különböző. Semmi esetre se beszéljünk róluk úgy, hogy “az ikrek”, hanem használjuk rendes nevüket: ne öltöztessük őket mindig egyformán; korán és rendszeresen vigyük más gyermekek társaságába, még mielőtt annyira összeszoknának, hogy csak egymás társaságában érzik jól magukat; segítsük elő, hogy külön-külön barátaik legyenek.

Engedjük, hogy a szomszédok egyszerre csak az egyiket vigyék el magukhoz, ezalatt a másik teljesen “birtokba veheti” magának a szülőket. Előfordul, hogy a az ikrek egymásra, illetve egyikük teljesen a másikra támaszkodik az iskolai munkában, ilyenkor okosabb szétválasztani őket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezdjük újra az exünkkel?

Amikor véget ér egy kapcsolat és ilyen vagy olyan okok miatt úgy döntünk, hogy szakítunk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük