Kezdőlap » Látnivalók » Milyen az igazi zarándokút?

Milyen az igazi zarándokút?

1993-tól UNESCO világörökségnek nyilvánított Szent-Jakab zarándokutat évente több ezren látogatják, amelynek vallási jelentősége van. Gyakran nevezik El Caminonak is, amely Spanyolország, Galícia fővárosába Santiago de Compostelába vezet. Ezen a hosszú úton (amely úgy nagyjából 1 hónapnyi járás) szétszórtan régebben a bencések kórházakat és rendházakat építettek.

Ha elfáradunk és megpihennénk, akkor vannak nagyon kedves családok, akiknél elszállásolhatjuk magunkat, illetve pont erre a célra épített szálláshelyek. Manapság aki útra kel általában keres valamit, vagy önmagát szeretné megismerni/kiismerni. Ennek lehet valami féle spirituális indíttatása is, valamennyien, akik megtettét, ezt az utat más emberként tértek vissza, felértékelődhetett bennük valami.

A világ szépsége, az emberi kitartás és erő, amit ez alatt az út alatt tapasztaltak leírhatatlan. Ha valaki úgy gondolja, hogy világot szeretne látni és egy új kultúrát megismerni az mindenképpen vágjon bele vagy csoportosan, vagy egyénileg, de biztos megéri! Mielőtt neki vágunk, az útnak be kell szerezni egy Credential nevezetű kis füzetet az El Camino irodától, amelybe pecséteket kapsz minden egyes helyen, ahol megszálltál, ezzel tudod a végén leigazolni, hogy végig csinálta és ennek eredménye képpen kapsz egy névre szóló oklevelet emlékként. A zarándokút utolsó helyszínén szertartásképpen el szokták égetni valamelyik ruhadarabjukat a zarándokok.

Az úton az El Camino jele a fésű kagyló jelzi a számunkra a helyes irányt, hogy ne tévedjünk el, de kérhetünk segítséget is már zarándokoktól, akik nagyon kedvesek és biztosan segítenek. Érdemes elindulni egy ismeretlen úton, hogy közben megismerjük önmagunkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük