Kezdőlap » Karácsony » Milyen az igazi Mikulás?

Milyen az igazi Mikulás?

Egyszer réges-régen volt egy fiú, akit Nicholasnak hívtak. Fiatal korában hatalmas vagyont örökölt, de fogalma sem volt róla, hogyan használja fel, mire fordítsa, mihez kezdjen vele.
Szerette volna, ha segíteni tudja azokat, akik kevésbé olyan szerencsések, mint ő, és elhatározta, hogy kívánságokat fog teljesíteni ezentúl. Nicholas tudta, hogy milyen büszkék az ottani emberek, de azt is tudta, hogy segítségre szorulnak. Ezért fejébe vette, hogy titkon segíteni fog barátain, és a városka lakóin.
Minden este álruhában, alaposan elrejtve valódi arcát, és kilétét, élelmet, ruhát és pénzt szándékozott szétosztani közöttük.
A városkában élt egy család, köztük három leány, akik között a legerősebb köteléket érezte Nicholas. Viszont olyan szegények voltak, hogy az apa szíve mindig azon fájt, hogy nincs elég pénze mind három leányát férjhez adni.
Nicholas egy zacskó aranyat hagyott az ember háza küszöbén, hiszen a legidősebb leány esküvőjének ideje elérkezett. A család nagyon boldog volt.
Amidőn a második leánya is férjhez akart menni, Nicholas ismét ellátogatott a családhoz, és egy zacskó aranyat hagyott náluk a kéményen keresztül lehajítva. A család örömmel fogadta az ajándékot, bár sejtelmük sem volt, ki ennyire nagylelkű, kinek köszönhetik meg.
Midőn a harmadik leány is eladósorba került, Nicholas ismét aranyat hozott, amit a nyitott ablakon át behajított. Ám az apa, amint meghallotta az arany csengését, Nicholas után eredt, és addig üldözte, amíg utol nem érte.
Nicholas rettentően zavarba jött, és elmondta az apának, nem szeretné, hogy valódi kilétére fény derüljön. Az apa megígérte, hogy a titkot megtartja, de bármennyire is igyekezett, nem tudta megtartani.
Hamarosan az egész város tudta már, hogy Nicholas a titkos jótevője a városnak.
Ezután Nicholas azt tűzte ki céljául, hogy minden év decemberében titokban megjutalmazza az összes leányt és fiút, akik jól és helyesen viselkednek.
A világ sok országában emlékeznek meg Nicholas jó cselekedeteiről, kis zacskó ajándékot adva Szent Miklós napján.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük