Kezdőlap » Családi élet » Milyen az ideális párkapcsolat?

Milyen az ideális párkapcsolat?

Amikor társat keresünk, vágyunk arra, hogy valakihez tartozzunk, szeressünk és szeretve legyünk, mindenki különböző szempontok alapján választ magának párt.
Régi igazság, hogy „ nem a külső, hanem a belső számít „ , de azzal azért egyetértünk, hogy igenis fontos a külső, legalábbis a legelső amit megnézünk az az, hogy milyen a másik külsőleg. Az is régi igazság, hogy „ a külső megfog, a belső megtart” , erre azonban később fogunk rájönni, hogy társunk milyen jellemű.
Mindenkinek van egy ideálja, azonban vannak alapvető tulajdonságok ami alapján választunk. Ha pl. nem szeretjük a testesebb másik nemet, nem valószínű, hogy ilyet választunk, mert fel sem kelti az érdeklődésünket. Az első pillanattól kezdve működik a kémia, még ha nem is tudatosul bennünk és szimpátia alapján minősítjük a másikat. Valaki vagy tetszik és bejön vagy annyira unszimpatikus, hogy elképzelni sem tudunk vele közelebbi kapcsolatot. Bár volt már rá példa, hogy későbbi találkozások alkalmával alakul ki az a fajta intimség, ami megváltoztathatja ezt a véleményt, mert a belső értékek felkeltik az érdeklődésünket.
A lényeg az, hogy bármilyen is a másik külseje, vékony vagy testesebb, barna vagy szőke az alapvető, hogy valami megfogjon a másikban, lehet az egy mosoly vagy a szeme, azonban azok a kapcsolatok amelyek a külső tulajdonságokra épülnek ( pl. azért szeretem, mert izmos, mert hosszú a haja, mert jó az alakja stb. ) általában nem tartanak örökké, mert a külső idővel változhat tőlünk kívülálló okok miatt is.
Az ideális, ha kiegészítik egymást a felek, tudnak beszélgetni, ráéreznek a másik lelki világára, azonos dolgok iránt érdeklődnek ( ha nem, hosszútávon nem túl szerencsés) és a kapcsolat mindig előre halad, nem pedig stagnál vagy esetleg lehúzzák egymást. Inspiráljon bennünket a párunk, szárnyaljunk és támogasson bennünket a céljaink elérésében.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan hozza össze a családot egy közös program?

Sajnos a mai rohanó világban egyre kevesebb időnk jut a munka, a háztartás vezetés és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük