Kezdőlap » Ital » Milyen az egészségvédő gyümölcslé?

Milyen az egészségvédő gyümölcslé?

Utóbbi időben egyre kedveltebbé váltak a különböző gyümölcslevek. Manapság már egyre gyakrabban kerülnek az asztalra akár reggeliként, vagy már sokan fogyasztják főétkezés mellett üdítőitalként, de mivel egészséges, ezért a nap bármely időszakában ajánlott a fogyasztása. Gyümölcslevek két módon is készülhetnek.

Vannak olyan gyümölcslevek, amelyek egyféle gyümölcsből készülnek,mint például az alma lé, másik részük pedig többféle gyümölcsöt használnak fel előállításakor, azaz a hazai illetve trópusi gyümölcsöt kevernek össze különböző arányban. A gyümölcsöket rendszertani besorolásuk van, azaz például helyük szerint is csoportosítják. Sorolható édes,félédes, vagy savas gyümölcsök közé is az egyes terméseket. Kedvező tulajdonságaik közé tartozik, hogy cukor nélkül készülő frissen elkészített gyümölcslevek nagyon megfelelő, értékes, valamint egészséges táplálékaként tekinthető az ember számára. Otthoni környezetben is el tudjuk készíteni akár pillanatok alatt, és fontos tényező, hogy frissen tudjuk tálalni. Fontos szempont, hogy kevés zsírt tartalmaznak. Amit meg található a gyümölcslébe az a fehérje, élelmi vagy akár a diétás rostot, de emellett a kalóriatartalmuk illetve a nátriumtartalmuk is alacsony.
A gyümölcslé elfogyasztásakor hozzájuthatunk a bennük lévő értékes tápanyagokhoz. Megtalálható bennük a vitaminok ( A-, B-, C-vitamin) , az élelmi rostok, ásványi anyagok ( kálium, kalcium, magnézium stb.) . Könnyen, gyorsan elkészíthető amit azonnal el is tudunk fogyasztani, és nagyon egészséges.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ivólevek, zöldséglevek eltevése üvegekbe

Kertünk gyümölcseit és zöldségeit fáradságos munka árán, ám örömmel tehetjük el a téli időszakra, amikor …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük