Kezdőlap » Baba-mama » Milyen az apa szerepe a terhesség alatt?

Milyen az apa szerepe a terhesség alatt?

A terhesség az egyik legszebb időszak agy nő életében, ilyenkor van a legnagyobb szüksége társa, párja támogatására, hisz igaz, hogy a legszebb időszak, viszont a test olyan változásokon megy át, melyet néha elég nehezen viselnek a nők. Úgy érzik, hogy már nem tökéletesek párjuk szemében, nem látja őket már szépnek, kövérnek érzik magukat. Egy megfelelő társ ilyenkor is tudja mit kell mondania párjának, hogy az szépnek érezze magát és különlegesnek.

Fontos, hogy az apa kísérje végig párját ezen a kilenc hónapon, hisz így élete legszebb szakasza nem szorongással, és kétségekkel fog telni, hanem valóban élvezheti a terhességét. Éppen elég megküzdeni a babavárás minden kis gondolatával, ilyenkor számos kérdés merül fel a leendő anyában, hisz egy nem mindennapi dolog fog történni életében. A szülés közeledtével egyre felerősödnek ezek a gondolatok, szinte minden anya valamelyest fél a szüléstől, magától a fájdalomtól, az ismeretlentől. Ilyenkor megnyugtató, ha vele van a párja, aki mellett mindig biztonságban érzi magát. Az apa jelenléte erőt ad a nehézségek leküzdésében és érzi, hogy mindig számíthat rá, hisz ezt is ketten viszik végbe.

A vizsgálatokon való részvétel is sokat számít, mert ilyenkor együtt tudnak örülni az ultrahangos felvételeket nézve a kicsi érkezésének és ez szintén egy erős kapcsot eredményez kettejük között, és valamelyest feledteti a terhesség alatt esetleg fellépő nehézségeket. Egy megfelelő társ nagy segítség mindenben ez alól nem jelent a terhesség sem kivételt, egy jó társ ilyenkor is képes helytállni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük