Kezdőlap » Baba-mama » Milyen az anya és a magzat kapcsolata?

Milyen az anya és a magzat kapcsolata?

A terhesség előre haladtával, amikor már érezhetőek a magzat mozgásai és ő is hallja a külvilág minden egyes zaját, és az édesanya és a körülötte lévők hangját akkor egy különös és harmonikus kapcsolat jön létre a magzat és az édesanya között.
A magzat minden külső hatásra reagál, felismeri édesanyja hangját, ami megnyugtatóan hat rá, a hirtelen, hangos zajoktól összerezzen, amit az anya érez. Ilyenkor automatikusan odakap a hasához és megsimogatja, amelyet a magzat szintén érez és erre megnyugszik, így kapcsolat jön létre köztük, annak ellenére, hogy ezt nem is tudják, hanem mindkettejük, a magzat és az édesanya is ösztönösen cselekszik.
A terhesség ideje alatt a magzat biztonságban van édesanyja hasában és ha megszületik, ezért keresi mindig az anya közelségét, mert ezt a biztonságot csak akkor érzi újra, ha édesanyja közelében lehet.
A terhesség alatt sokszor előfordul, hogy a magzat inkább akkor mozog, ha az anya pihen vagy lefekszik, főként inkább este fele vehető észre, ezt annak tulajdonítják, hogy amíg az anya aktívan mozog, a mozgása elringatja a babát, ezért van az, hogy ha megszületik és ringatják akkor elalszik, hiszen ezt a biztonság érzetet hozza elő benne a ringatás. Fontos, hogy már a terhesség alatt is kommunikáljunk a babával, így ha megszületik megfogja ismerni a hangunkat, sőt amikor az anyaméhben tartózkodik akár hozzászoktathatjuk egy kellemes zenéhez, amely később altató zeneként fog funkcionálni az elalvások előtt, mivel emlékezni fog a dallamra, amit akkor hallgatott, amikor még az anyaméhben volt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Heten mint a gonoszok – a baba hetedik hónapja

A hetedik hónap nem olyan eseménydús, mint az előzőek. Sok újat most nem fog mutatni, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük