Kezdőlap » Nyaralás » Milyen az aktív nyaralás?

Milyen az aktív nyaralás?

Sokaknak a nyaralás szó egyet jelent a vízparton való napozással és a semmittevéssel. Ám vannak, akik az aktív nyaralás hívei. Azok, akik a sportosabb kikapcsolódást részesítik előnybe, hazánkban is megtalálják a számukra legkedvezőbbet.
A magyar ember hagyományaihoz, történelméhez hozzátartozik a lovaglás. Nagyon sokan űzik ezt a sportot. Az ország számos részén találunk olyan szállást, ahol lovarda is üzemel és a kezdőtől a haladóig, mindenki kipróbálhatja. Ezek a szállodák, panziók lehetőséget biztosítanak kocsikázásra is és nem kell arra gondolni, hogy ezen kívül mást nem is lehet csinálni. Van olyan szálláshely, ahol teniszpálya, konditerem, úszómedence, de még halastó is tartozik a tanyához.
Egyre több autón láthatjuk, hogy a tetőcsomagtartón egy, két vagy akár három bicikli is van. Ők bizonyára nyaralás alatt kerékpáros túrákat is szeretnének tervezni. Bringázni egyre több helyen lehet, hiszen rohamosan épülnek kerékpárutak az országban. Ha valaki edzettebb, akkor választhatja a hegyvidékeket, például a Mátra, a Mecsek, a Bükk remek terep, viszont aki csak könnyebben kerekezne egy kicsit, ő választhatja a vízpartot, úgy mint a Balaton, a Fertő-tó vagy a Tisza-tó. A vegyes terepre a legjobb megoldás az Őrség, hiszen a levegő is itt a legjobb az országban.
Egyre nagyobb számban jelennek meg a kalandparkok, vagy extrém parkok. Itt kicsik és nagyok is remekül szórakozhatnak, miközben az egészségükért is tettek valamit. Piknikező helyeket is kialakítanak ezekben a parkokban, így remek alkalom, hogy a család elfogyassza az otthonról hozott elemózsiát. Ha kellőképpen elfáradtunk jól esik egy szauna vagy egy masszázs a szállodában.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért érdemes ellátogatni Hathor templomába?

Hathor temploma Denderában található és a szerelem és a szépség istennőjének a dicsőítésére készült. Amikor …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük