Kezdőlap » Esküvő » Milyen asztaldíszeket használjunk?

Milyen asztaldíszeket használjunk?

Az asztaldíszek fő funkciója az esküvői vacsora helyszínén, hogy emeljék az esemény fényét, eleganciáját, összhangot teremtsenek a megálmodott hangulat és a helyiség között, összetartsa a vendégséget azzal, hogy jelzi, az asztalnál ülők ugyanazon az eseményen vesznek részt.
Ugyanakkor számos dologra kell odafigyelni, például a dísz nem lehet túl nagy sem széltében, sem hosszában. Ha túlságosan magas, akkor a szemben ülők nem látják egymást és megakadályozza a beszélgetést. A hátrébb ülők sem látják tőle a programot vagy nem tudják követni a táncot, és a vőfély vagy más szereplő sem tudja ellenőrizni, hogy sikerült-e magára vonni a társaság figyelmét. Ha alacsony, de széltében túl nagy, lapos díszt használunk, az túl nagy területet foglal el az asztalon. Az ünnepi teríték részeként amúgy is fejenként több tányér, pohár, előételnek szánt desszertes tányérok, kancsó víz, üdítős palackok, stb. van az asztalon. Általában raknak ki ültetőkártyát, menükártyát, köszönőajándékot, és akkor az ételt még nem is tették az asztalra a pincérek.
A kisebb méretű, kompakt, de bájos díszeket könnyebb is házilag elkészíteni olcsó alapanyagokból. Gondolhatunk itt egyszerű mécsesekre kis díszekkel, mint szalagok, ágak, apró virágok. Ha hatékony megoldást szeretnénk, akkor olyan díszeket használjunk, ami egyben már a köszönőajándék, például pici kaktuszokat vagy szukkulenseket rendezzünk középre névre szóló feliratos táblácskákkal vagy szalagokkal. Ha nem köszönőajándékban gondolkodunk, akkor olyasmit tegyünk középre, amit később hazavihetünk, de azért ne gyűljön fel húsz egyforma kristályváza sem a háztartásban. Vásároljunk inkább asztalonként egy szépen virágzó minirózsa tövet, amit később otthon tovább virágoztathatunk. Az aprósüteményeket is használhatjuk asztaldíszként, ehhez béreljünk vagy kérjünk több szintes süteménytartókat az étteremtől.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezdjünk a szervezésbe?

A lánykérés után a férfiak valószínűleg nagy megkönnyebbüléssel gondolnak arra, hogy legközelebb már csak az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük