Kezdőlap » Ház karbantartás » Milyen ártalmatlannak hitt dolgok vannak a lakásban, melyek mérgezőek lehetnek?

Milyen ártalmatlannak hitt dolgok vannak a lakásban, melyek mérgezőek lehetnek?

Vannak, akik nem bírják például a mosószereket, mert a ruhájuk irritálja később a bőrüket, ez azok miatt a vegyületek miatt van, amik a mosószerekben találhatók meg. Sok esetben ilyenkor jobban tesszük – hogyha mi is ezt tapasztaljuk- hogyha valamilyen alternatív mosóanyagot választunk a vegyszeres mosószer helyett, például mosószappant, vagy mosóport.
A régi szigetelések nemcsak azért lehetnek veszélyesek, mert nem szigetelnek jól, hanem azért is, mert az azbeszttartalmuk magas. Ez a rákkeltő anyag pedig legtöbb esetben előfordul a kandallók, cserépkályhák, vagy kémények szigetelésénél is, így hogyha mi is arra gondolunk hogy talán van ilyen a lakásunkban, akkor inkább hívjunk egy szakértőt, és vizsgáltassuk át vele otthonunkat. A műanyag edények is jelenthetnek olyan veszélyeket, mint a mérgezés. Ennek elkerülése érdekében csakis olyan műanyag edényeket tegyünk be a mikróba, amire ténylegesen rá van írva, hogy használható mikrózásra is, hiszen ha nem olyat teszünk be, akkor fennáll a veszélye, hogy polisztirol párolog el belőle, mely az ételbe kerülve komolyan mérgező hatású lehet.
Nagyon legyünk körültekintőek, hogyha rovarriasztót, vagy rovarölőt használunk, és mindenképp tartsuk be az előírásokat. Ezek a termékek DEET-et tartalmaznak, mely nemcsak méreg, de az emberre nézve is kómát, emlékezetkiesést, vagy idegrendszeri károsodást is okozhat. Szintén nagyon kell ügyelnünk a különböző hosszan száradó ragasztókra, mert amíg száradnak, rendkívül sok káros anyagot párologtatnak el magukból, így tegyük őket olyan jól szellőző helyre, ahol nincsenek közelben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzük az időszakos nagyobb feladatokat a háztartásban?

A napi-heti időbeosztás mellett érdemes tekintettel lenni arra, hogy számos olyan háztartási, kerti munka adódik, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük