Kezdőlap » férfi póló » Milyen anyagból készül férfi póló?

Milyen anyagból készül férfi póló?

A pólógyártásban a leggyakrabban fellelhető alapanyag a pamut. Pamutnak a gyapot-termés magházát borító finom szőrszálakat hívjuk, melynek felhasználásával világszerte, majd 6000 éve kísérletezik az ember. A legjelentősebb termelői Kína, India és persze az Amerikai Egyesült Államok, azonban híresen remek pamutot állítanak elő Szíriában és Egyiptomban is.

A pamutszál annál értékesebb, minél hosszabb és vékonyabb, hiszen fonalat készítenek belőle. A fésült pamut létrejöttéhez egy speciális, finom kefére van szükség, amivel kiegyenesítik a szálakat és eltávolítják a túl rövideket. Ezáltal a kész fonal minősége sokkal jobb, az anyag puhább, erősebb lesz.
Természetesen a pamutnak is van ma már környezetbarát formája, ezt organikus pamutnak nevezzük. Általában puhább és jóval drágább is, mint a hagyományos pamut, hiszen termesztésekor nem kezelik műtrágyával és mindenféle növényvédő szerekkel a gyapotot, azonban sajnos maga a gyártási folyamat teljes organizálására még nem létezik előírás. Így a természetes pamut leginkább csak az alapanyag miatt az.

A második legelterjedtebb pólóanyag a poliészter. Szintetikus anyagról van szó – kőolaj alapú szálból készül, éppen ezért alig egy évszázados múltra tekinthet csak vissza az előállítása. A poliészter szellőző- és nedvszívó képessége nagyon alacsony, ennek ellenére megállíthatatlanul terjedt el, mivel egészen kedvező áron állandóan jó minőségű matériát lehet előállítani.
Kedvező tulajdonságai közé tartozik, hogy nagyszerű forma- és mérettartó, ellenálló anyag. De mivel a 100 százalékban poliészterből készült ruha kényelmetlen és rendkívül izzasztó, ezért a többek között zizegő melegítők már csak a múlt rossz emlékei. A poliésztert jelenleg ideális tulajdonságai miatt adalékanyagként használják. Alacsony mennyiségben például nagyszerűen javítja a pamut pólók minőségét.

A férfi pólóknál – de akár női pólóknál is – a legfontosabb anyagtulajdonságok közé tartozik, hogy:
• jól tartsa meg a formáját, csavarás, hajtogatás után relatív gyorsan nyerje vissza eredeti alakját
• színtartó legyen
• remek nedvszívó képességgel rendelkezzen
• tapintása, viselése kellemes legyen bőrünknek.

Olcsó és kiváló minőségű férfi pólót keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Melyiket viseljem (férfi póló)?

Az erősebb nem többsége szereti a laza öltözködési módot. Vannak viszont, akik csak ingben tudják …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük