Kezdőlap » túrabakancs » Milyen anyagból készül a túrabakancs?

Milyen anyagból készül a túrabakancs?

Nem csak a megfelelő méret megválasztása fontos, ha túrabakancsot vásárolunk, hanem az anyag minősége és fajtája is. Nem mindegy, hogy a textilből vagy plasztikból készült-e, ahogyan az sem, hogy a lábbeli mely részét készítették ebből.

A továbbiakban erről adok bővebb tájékoztatást.

A felsőrész lehet:

– textil és hasított bőr
Az ezekből az anyagokból csinált lábbelik talán a leggyakrabban előfordulóak és a legnépszerűbbek.

Nagyon jól szellőznek, így kiváló viseletnek számítanak tavasztól őszig, hiszen nem fülled be a lábunk. Normál körülmények között, rövidebb-hosszabb túrákra használható. Könnyebbek és kényelmesebbek, mint azok a bakancsok, amik teljesen bőrből vannak. Ugyan nem mindegyikük vízhatlan, de az ár-érték arány igazán jó, és ez egy olyan dolog, amit méltányolnunk kell.

– teljes bőrbakancs
Bár tartósabbak, mint fent említett társaik,de nehezebbek és nyáron sokkal gyorsabban beleizzad a lábunk. Ellene szól, hogy hosszabb ideig tartó használat előtt be kell járatni, valamint ápolására sok időt kell szánnunk. Viszont sokkal tartósabb, és jobban tartja, védi a lábat, mint a textil-bőr kombinációból született bakancsok.

– vízhatlan bőr
A gyártás során a hasított bőrt különböző szerekkel teszik vízhatlanná, így a vízhatlanításra nem kell külön figyelmet fordítani. Azonban a szegecsek, varratok mentén esetleg előfordulhat szivárgás, erre oda kell figyelni.

– plasztik
Általában sítúracipőket készítenek belőle. Kiváló alapanyag, mivel teljesen vízhatlan, valamint teljesen igénytelen, és ebből készült lábbelik szinte örökké élnek.

– kompozit anyagok

A bélés készülhet:

– szövetből
Jól vezeti a nedvességet, puha, kényelmes, általában műszálas anyag.

– bőrből
Az előzőnél sokkal tartósabb, nehezen kopik el és nagyon kényelmes.

Olcsó és kiváló minőségű túrabakancsot keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a túrabakancsot?

Egy minőségi túrabakancs megvédi, és megfelelően alátámasztja lábunkat. Természetesen, hogy lábbelink élettartamát meghosszabbítsuk, ápolnunk kell. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük