Kezdőlap » Családi élet » Milyen anya lennék?

Milyen anya lennék?

Természetes, hogy a kor előrehaladtával minden nő el kezd foglalkozni az anyaság gondolatával. Főleg akkor, ha minden megvan a háttérben a gyerekneveléshez. Csodálatos otthon, figyelmes, szerető férj. Jó kereset. Ilyenkor bármit teszünk, mégis valaminek a hiányát érezzük.

Hónapról-hónapra figyelmünket leköti a gyerekvállalás szolid teóriája. S magunk sem gondoltuk volna, mennyi szépséget találunk, ha kezünkbe kerül a rokonság legifjabb tagja. Tervezni kezdjük a gyerekszobát, nézegetjük az apró ruhácskákat, apró cipőket. S igen, kiteszünk magunkért, amikor közöljük párunkkal a jó hírt. Megváltozunk. Lapozzuk a képeskönyveket, ismeretterjesztő magazinokat. Kérdéseket teszünk fel az elhízásra. Jobban foglalkozunk egészségünkkel, vitaminokat szedünk, sportolni kezdünk s nő az anyaság adta magabiztosságunk. De a jó közérzet mellett megjelennek a kétségek is. Feltesszük a kérdést” vajon jó anya leszek?”. Persze a valóság nem ennyire súlyos. Szinte mindent többször átgondolunk, mérlegelünk mielőtt bele vágunk és elhagyjuk a tablettákat.

Hisz egy kis élet bimbózik méhünkben, amivel nem lehet játszani. Jövetele megváltoztatja életünket. Sok mindent fel kell adni s közben folyton hű maradni döntésünkhöz. Minden nő, aki óvja, szereti gyermekét, jó anya. Akkor derül, ki számára mikor először megpillantja a kis jövevényt. Magához öleli, vére szaporán lüktet, szeretet árasztja el egész lényét. Az anyai boldogságtól könny szökök szemébe. Magyarázkodás nélkül képes lesz megválaszolni a korábban önmagának feltett kérdést.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen alkotás az anime és a manga?

Az utóbbi pár évben meglehetősen népszerű lett kishazánkban Japán, így gyakran hallani az anime és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük