Kezdőlap » Karácsony » Milyen alternatív karácsonyi ajándékokat lehet megfontolni?

Milyen alternatív karácsonyi ajándékokat lehet megfontolni?

A karácsonyi ajándék alatt legtöbben a Szenteste kibontandó csomagokat értjük, de ha egy kis kreativitást és/vagy spórolni vágyást is csempészünk az ötletelésbe, akkor ez a meglátás még sokat változhat.
Gondoljuk át, van-e olyasmi, amire a családunkkal vagy a párunkkal együtt közösen vágyunk, és egy személyre még azért túl nagy kiadás lenne. Lehet például nyaralást (telelést) szervezni, vagyis karácsonyra tárgyak helyett egy utazást kapunk magunktól. Nem ördögtől való az sem, ha megegyezünk, hogy ebben az évben valami fontosra és szükségesre tesszük félre a teljes összeget, amit kisebb-nagyobb meglepetésekre költöttünk volna. Meg lehet belőle venni például az eljegyzési gyűrűket, az új tűzhelyet, vagy kifesthetjük a megtakarításból a leendő gyerekszobát. Egyáltalán nem probléma, ha az ötlet maga nem „ünnepi”, sokkal fontosabb, hogy utólag ne legyen lelkifurdalásunk azért, mert hasznosabbra is költhettünk volna.
Ennek az alternatívának az alapköve mindig a közös megegyezés: egyrészt közös költségvetésből kell megoldani, tehát egyik fél se érezze úgy, mintha ő adott volna erején felül egy nagy ajándékot, ami mellé nem tárult kölcsönösség. Másik fontos szabály, hogy ha megegyezünk, hogy ebben az évben az új tévé lesz az ajándék, akkor győzzük le a kényszert, és tényleg ne vásároljunk mást. Egyrészt akkor elveszik a lényeg, a takarékosság, másrészt zavarba hozhatjuk a társunkat, ha ő viszont tényleg komolyan vette a megállapodást és nem készült ajándékkal. Ehelyett gondoskodjunk a meghitt, nyugodt körülményekről Szentestére, és a fadíszítés után foglalkozzunk egy finom vacsora megfőzésével és elfogyasztásával. A nyugodt órák legalább akkora örömet okoznak, mint bármi, amit csomagolópapírba lehet rejteni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük