Kezdőlap » Nyaralás » Milyen Álmok várnak Szicília szigetén? Szirakuza

Milyen Álmok várnak Szicília szigetén? Szirakuza

Szicília egy egyedülálló sziget dél-Olaszország partjainál, kellemes meleg tengerrel és sok rejtéllyel. Az egyik ilyen rejtély az ősi város, Szirakuza, ami az ókori világ egyik legnagyobb metropolisa volt. Az ősi Szirakuza romjai ma a világörökségi műemlék.
Területe 204 négyzetkilométer, népességét tekintve ez a negyedik legnagyobb város Palermo, Messina és Catania után, közel 120 ezer fő.
Neve „nagy vizet” jelent, hiszen ezen a területre mindig sok folyó és a mocsaras vidék volt jellemző. A város Krisztus előtt 734-ben alakult, ma két részre tagolódik,az új városra, és Ortygiára, melyet hidak kötnek össze. A legtöbb építészeti emlékek az óvárosban találhatók, ilyen például az Apolló-templom maradványai.

Mindenképpen látogassunk el Szirakuza egy gyöngyszeméhez, a Dionüszosz füléhez, ami nem más, mint egy meredek sziklafalba vájt mesterséges mészkőbarlang, csodálatos akusztikával, próbáljuk csak ki. Nevét Caravaggiótól kapta 1586-ban, aki miután ránézett a barlang bejáratára, azt egy emberi fülhöz hasonlította.
A legenda úgy szól, hogy Dionüszosz ide záratta be foglyait, hogy kihallgassa a titkolt információkat, amelyeket nem akartak elmondani.

A barlanghoz közel találjuk Szirakuza híres emlékművét az ókori Görögország legnagyobb kőbe vájt színházát, ami az 5. században épült, és ma is alkalmas lenne színpadi művek előadására. Innen fantasztikus kilátás nyílik a városra, és a színház mögötti barlangsornál elképesztő látvány tárul szemünk elé. A Nimfák fürdőjének nevezett zuhatag a barlang faláról jéghideg és kristálytiszta víz zúdul alá, és ha nem nimfák vagyunk, inkább ne fürödjünk meg benne.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Hammametben: Sol Azur

Ez a csodálatos, “4 csillagos” szálloda a repülőtértől körülbelül 100 kilométerre helyezkedik el. A központ …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük