Kezdőlap » Betegségek » Milyen allergiás tüneteket ismerünk, és hol jelentkeznek legtöbbször?

Milyen allergiás tüneteket ismerünk, és hol jelentkeznek legtöbbször?

Az allergia tünetei típustól függően több helyen okozhatnak kellemetlenséget az allergiás személynek. A leggyakoribb esetekben az allergiás reakció a légutakban jelenik meg, azaz az alsó-, vagy a felső légutakban. Szintén elég gyakori, hogy a szem, illetve az orr produkál allergiás reakciókat, valamint ritkább esetekben a gyomorban, és a bélrendszerben is jelentkezhetnek az allergiás tünetek.
Maga a tünet is többféle lehet, de természetesen függ attól, hogy a szervezet mely részében érvényesül. A leggyakoribb tünetei az allergiának, és a szénanáthának is egyaránt, az orrfolyás és orrdugulás, valamint a tüsszögés, mely már akkor észlelhető, ha csak a közelében vagyunk az allergénnek, vagyis annak az anyagnak, mely kiváltja az allergiás reakciót. Szintén allergiás tünet, reakció lehet a szájpadláson, és a torokban tapasztalt viszkető, vagy kaparó érzés. Ami a szemet illeti, az allergiás tünetek ott is megjelenhetnek. Ezek általában a szem könnyezésének, és viszketésének, vagy égő érzésének formájában nyilvánulnak meg.
Rendkívül gyakori allergiás tünet, reakció az is, amikor a bőrünkön állandó viszketést tapasztalunk, úgy érezzük mintha folyton valami irritálná a bőrünket. Ettől némileg erősebb allergiás reakció a csalánkiütés, amikor kisebb csípésszerű foltok jelennek meg a bőrfelszínen, majd elég erősen viszketni kezdenek, végül pedig a bőrön tapasztalható legerősebb allergiás reakció az ekcéma, melyet legtöbbször külön kezelésben kell részesíteni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mennyi gyümölcsöt fogyaszthat a cukorbeteg?

A szénhidrátok két nagy csoportja: az egyszerű cukrok és az ezekből felépített összetett szénhidrátfélék, a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük