Kezdőlap » Betegségek » Milyen allergiás betegedések fenyegetnek

Milyen allergiás betegedések fenyegetnek

Bizonyára ismerünk olyan embereket, akiknek szénanáthájuk van. Amikor év egy bizonyos időszakában egy bizonyos fa virágpora a levegőbe kerül, ezek az emberek elkezdenek tüsszenteni, orruk eldugul, viszket és folyik. Ez azért van, mert orruk nyálkahártyája allergiás, azaz túlérzékeny arra a virágporra, amit mások észre sem vesznek. Vannak, akik tavaszi növények virágporára érzékenyek, vannak, akik nyáron virágzó növények porára vagy éppen füvekre.

Ha a gyermek minden évben ugyanabban az időben ilyen tüneteket mutat, amelyek heteken át tartanak, beszéljük meg a dolgot az orvossal. Az orrtünetekből és a gyanús virágporral végzett bőrpróbából meg lehet állapítani, hogy valóban szénanátháról van-e szó.

A kezelés gyakran hosszú injekciókúrából áll, de rendszerint orvosságokkal is lehet ideiglenes enyhülést elérni. Az időszakos szénanáthán kívül vannak más orrallergiák is, amelyek nem annyira feltűnőek, de nem kevésbé kellemetlenek. Ilyen, ha valakinek az orra érzékeny a párnában levő tollra, a kutyaszőrre, porra és még számos egyéb anyagra.

Az ilyen egész éven át tartó allergia következtében a gyermeknek hónapokon át folyik és el is dugul az orra. Ez a krónikus orrelzáródás hajlamossá teszi arcüreggyulladásokra. Ha a gyermek ilyen tünetekben szenved, mondjuk el az orvosnak, aki allergia-szakrendelésre fogja öt küldeni, hogy megtalálják, milyen anyag okozza a bajt. A kezelés minden esetben más és mindig a kiváltó októl függ. Az allergia tüneteit nem lehet tökéletesen megszüntetni. Be kell érnünk részleges javulással.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan előzhető meg a cukorbaj?

A cukorbaj korunkban észlelhető előrenyomulása szoros összefüggésben áll az életmódunkban végbement változásokkal. Így elsősorban a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük