Kezdőlap » Családi élet » Milyen ágyat vásároljunk?

Milyen ágyat vásároljunk?

Mivel szabad időnket szeretnénk néha pihenéssel tölteni, nem mindegy min lazítjuk el fáradt testünket. A sok munka után jól esik a lazulás azonban, ha ágyunk itt-ott szúr, nyom, bők ingerültek leszünk és el megy a kedvünk a pihenéstől. Pedig nyugalomra minden embernek szüksége van. Időt szánni ön magunkra, szervezetünk pihentetésére. Agyunk így tud regenerálódni és jól működni. Ágyunkat-e szerint válasszuk ki.

Lényeges, hogy bírja el súlyunkat anélkül, hogy nyikorogna vagy bemélyedne. A matrac szilárdsága sem elengedhetetlen. Ne válasszunk túl kemény ágybetétet, mert gerincoszlopunkat nem tudjuk megfelelően kinyújtóztatni. A puha viszont nyugtalan éjszakát okozhat, reggel fáj a hátunk a vállunk a nyakunk. Sajnos ez a nap későbbi időszakát is befolyásolja. Sőt munkánkra sem tudunk a fájdalomtól rendesen oda figyelni. Ezért ne az árával foglalkozzunk először, hanem vegyük számításba a kiválasztott ágyunk funkcióját. A szoba méreteivel azonban elöljáróként kell foglalkozni. Az ágy minősége és jellegzetes formája kápráztassa el a szemet.

Ékessége legyen a szobának, amit szeretünk és jól illik a berendezéshez. Lehessen rajta kényelmesen olvasni, ébredés után kipihentnek, üdének, frissnek érezzük magunkat. Hogy jól teljen a napunk. Ágyunk helye sem elvetendő feladat. Okozhat csalódást, mert szobánkat kicsinyíti, teret vesz el, nem férünk az ablakhoz. Ráadásul eltakarja a fűtőtestet és meggátolja a levegő felmelegedését a hideg téli napokban. Lehetőleg úgy helyezzük el, hogy ezeket a hatásokat megelőzzük és fejünk a déli, keleti vagy nyugati zónák felé helyezkedjen el. Az északi féleteke a föld mágnesessége miatt rossz választás és lábunk lehetőleg ne az ajtó irányában kandikáljon elő a takaró alól.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük