Kezdőlap » Karácsony » Milyen adventi koszorút készítsünk?

Milyen adventi koszorút készítsünk?

Mit is értünk az alatt, hogy adventi koszorú? Mindenki tudja, hogy karácsonyt megelőző 4. vasárnappal kezdődik meg az adventi időszak. Az adventi koszorút úgy készítsük el, hogy három egyforma és egy különböző színű gyertya kell rá.
Ennek színei a három sötét lila és egy rózsaszín. Az adventi koszorút sokan előregyártót alap koszorúból állítják össze, ezt még könnyebben előlehet állítani házilag is.

Keressünk egy fenyőfát, szedjük meg a tobozait és ragasszuk össze, így már el is készült az alap koszorúnk melynek díszítésére szalagokat fenyőágakat használhatunk fel, ezt a boltból vásároltakkal is megtehetjük. Van olyan család is ahol tovább díszítik mindezt műhófestékkel, aranyozott festékekkel vagy más színű festékanyaggal.

Vannak manapság már különféle gyertya fajták is nem csak a hagyományos, hanem angyalka formájú vagy más féle formákat. Ennek köszönhetően mára már eléggé túlcsicsázott adventi koszorúkat is láthatunk. Az adventi várakozási időszakot ezzel is megkönnyebbíthetjük, mint az adventi naptárral is.

Az adventi koszorút, olyan sorrendben kell meggyújtanunk, ahogyan azt megtanulhattuk, hogy a három lilát és végül az egy rózsaszínt kell meggyújtanunk. Vasárnap délben szokás sok helyen, ezt megtenni. Minden évben újra felhasználható lehet, ha nem élőfenyő ágat használunk a koszorúnkra, hanem műfenyőt. Ezeknél a megoldásoknál csak a gyertyákat kell újra venni. Az adventi időszakot töltsük kellemesen és áldott békés ünnepeket kívánok mindenki számára.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük