Kezdőlap » Baba-mama » Milyen a terhesség alatti vetélés?

Milyen a terhesség alatti vetélés?

Szakmai kifejezéssel a vetélés nem más, mint a terhesség befejeződése még a 24. hét előtt. Magyarországon a statisztikai átlag szerint, minden ötödik terhességből egy, vetéléssel végződik. A vetélések többsége még a terhesség 12. hete előtt következik be, legtöbbször mielőtt a nő tudná, hogy anya lesz. Ezek a vetélések leginkább azért következnek be, mert magzat nem fejlődik megfelelően. A vetélés első jele általában a hüvelyi vérzés, amely esetben azonnal orvoshoz kell fordulni. Sokszor pihenést és nyugalmat javasolnak a várandós anyukáknak, a vetélés megelőzésére, de ennek a módszernek a sikeressége, még nem bizonyított.

A nőnek érdemes figyelni a vérzés milyenségét, ha előfordulna, ugyanis ha enyhe és fájdalommentes, valamint a kimaradt menstruáció környékén jelentkezik, akkor még menthető a terhesség, Azonban, ha a vérzés erős, és görcsökkel kísért, akkor ez nagy valószínűséggel annak tudható be, hogy a magzat már nem él, és a szervezet próbálja kilökni magából. Ebben az esetben azonnal orvoshoz kell fordulni, és kórházba kell menni, ahol elvégzik a megfelelő beavatkozásokat, és ha szükséges, eltávolítják a méhből, az elhalt magzatot.

A nők többsége amennyiben úgy alakul, hogy a terhessége elején elveszíti a magzatát, mély veszteségérzetet szokott érezni. Ezt a helyzetet mások nem biztos, hogy megérthetik, mivel nem velük történt meg és nem ők vesztették el a gyermeküket, még akkor is, ha ilyenkor egy 1-2 cm-es magzatról van szó. A vetélés után, fél év szünetet javasolnak az újbóli próbálkozásig az orvosok, mert körülbelül ennyi idő kell ahhoz, hogy a szervezet és a nő szelleme regenerálódjon, és felkészüljön egy újabb magzat kihordására. Amennyiben nem jelentkezik sorozatos vetélés, akkor nincs ok az aggodalomra, hogy nem lehet gyermeke, ilyenkor érdemes újra próbálkozni. Ha mégis úgy alakul, hogy többször elvetél, akkor érdemes szakemberhez fordulni, hiszen ma már sok módszer létezik arra, hogy valakinek gyermeke legyen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

1 hozzászólás

  1. Nekem vérzésem volt de mivel 2 nappal azután jött meg ahogy szokott nem foglalkoztam vele. 3 hét után mentem el orvoshoz aki azt mondta hogy mi a problémám azzal hogy menstruálok?! Erre én azt mondtam neki hogy szerintem ez nem természetes hogy ennyi ideig vérzek. De ő ezzel nem foglalkozott. Elmentem magánorvoshoz aki méhösszehúzót meg még valami gyógyszert adott+ fájdalcsillapítót a görcsökre meg elküldött uh-ra. Ott azt mondták semmi kóros nem látható. Visszamentem a magánrendelésre a doki azt mondta lehet spontán vetélésem volt de ezt nem tudja teljesen alátámasztani mert az uh már nem mutatott semmit. Na ilyenkor mi van? Tud valaki ebben segíteni? Ja fél évig legalább védekezzek mert nem valószínű hogy ki tudom hordani a babát…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük