Kezdőlap » Autó » Milyen a rossz sofőr?

Milyen a rossz sofőr?

Folyton csak azt taglaljuk, milyen a jó sofőr. Mert a másik változatról nem szívesen beszélünk, nehogy megbántsunk valakit, aki fontos nekünk. Az utakon általában másként viselkedünk, mint amilyenek általában szoktunk. Vannak jó és rossz vezetők. Minden ember másként áll ehhez a dologhoz. Aki ingerült, stresszes vezetés közben abból sosem lesz megbízható sofőr. Pánik fogja el az autók sokasága láttán és nem tudja, mit csináljon. Hirtelen leblokkol. Nem tud ösztöneire hallgatni, hibázik vagy egy rossz mozdulattal balesetet okozhat.

Türelme igen csekély vagy egyáltalán nincs, mert idegesíti a mellette haladó. Az ilyen embereknek nehéz elmagyarázni mi lehet a hiba és nem akarják elfogadni. Pedig tisztán látszik. Nem találják a helyüket, akaratoskodnak, hisztériáznak. Bele mennek olyan kátyúba, amit mindenki más kikerül, de az ő figyelmük nem képes kiterjedni az úttest akadályaira. Pusztán, üres tájakon elevickélnek, amíg nincs közelükben másik közlekedési eszköz. Viszont a tömeges forgalomban elveszti uralmát. Nagy a reakció ideje, akkor is fékez, amikor nem kellene és gátolja a haladást.

Vajon ezek az emberek mikor veszik észre, hogy nem kellene volán elé ülniük? Vajon tudatában vannak annak, hogy a jogosítvány egy papírdarab és nem ezen múlik a vezetési stílus? Valakinek pedig el kellene magyarázni, mit is tesznek, és hogyan veszélyeztetik mások egészségét. Ha valaki észreveszi, hogy barátja, rokona, családtagja hasonlóan áll a közlekedéshez ne féljen szólni, mert nem megbántani akarja, hanem jó útra terelni. Óvni a veszélyes jelenetektől, hosszú életet biztosítani számára bánat és könnyek nélkül.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Chevrolet Corvette Stingray 2014

Amikor az eredeti Chevrolet Corvette Stingray debütált öt évtizeddel ezelőtt, Zora Arkus-Duntov, a Corvette egyik …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük