Kezdőlap » Szilveszter » Milyen a New Yorki szilveszter?

Milyen a New Yorki szilveszter?

Az év utolsó napján New Yorkban óriási szabadtéri szilveszteri bulit tartanak a Times Square környékén, ekkor több tonnányi konfettit szórnak szét, és hatalmas tűzijáték parádét rendeznek. Ezen felül a szokásos vakító reklámok, és a Waterford kristálygömb is folyamatos kellékeknek számítanak a nagy napon.
A New Yorki szilveszter hagyománya egészen régen, 1904-ben kezdődött, amikor a Longacre Square-t átnevezték Time Square-re, hiszen a The New York Times szerkesztősége átköltözött ide. Az akkori főszerkesztő úgy döntött, hogy szilveszterkor óriási éjféli tűzijátékot rendez, ezzel megünnepelve az ide költözést. Mivel az első itt rendezett szilveszter nagyon sikeres lett, ezért azóta már minden évben itt ünneplik a szilvesztert a new yorkiak. Mivel minden évben körülbelül egymillió ember szórakozik és ünnepel itt egyszerre, ezért kétség sem fér hozzá, hogy ez a legnagyobb szilveszteri ünnepség a világon.
Már december 31-én reggel lezárják a buli helyszínét, Broadway és a 7th Avenue közötti részt, hiszen már egészen korán elkezdenek gyülekezni az emberek. Habár már a kezdetektől fogva mindenki jó hangulatban van, este 8-kor már a tetőfokára hág a szórakozás, a tömeget pedig kivetítőkkel, és élőzenével szórakoztatják tovább. Szintén hagyomány, hogy minden évben egy perccel éjfél előtt kezdik el leereszteni a Waterford kristálygömböt, a One Times Square épületen található oszlopon – a gömböt 32 ezer LED izzó világítja ki-, és egy egész percen keresztül engedik. Az utolsó 10 másodpercet a tömeg számolja vissza, majd pontban éjfélkor a gömb megáll és kialszik, kivilágítják az újévet mutató kijelzőket, kezdődik a konfetti eső, és a tűzijáték is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük