Kezdőlap » Divat és szépség » Milyen a nekünk való szemüveg?

Milyen a nekünk való szemüveg?

Milyen szemüveget válasszunk? Nem olyan rég még hatalmas traumaként éltük meg, ha kiderült, hogy valami baj van a látásunkkal és szemüveg használatára kényszerülünk. Ma már nem kell ezt megrázkódtatásként megélnünk, hiszen az észrevehetetlen kontaktlencsék mellett egyre divatosabb szemüvegkeretek közül válogathatunk kedvünkre.

Egy jól megválasztott kerettel feldobhatjuk az öltözékünket, újdonságot és izgalmat vihetünk a mindennapokba, sőt, egy jól megválasztott szemüveg nem csak a látásunkon korrigálhat, hanem az arcunk aránytalanságait is képes ellensúlyozni. A tökéletes szemüvegkeret kiválasztása ezért nehéz feladat, de ha figyelembe vesszük az arcunk formáját és annak alapján választunk, akár teljesen új megjelenést is kölcsönözhetünk magunknak.
Tartsuk hát észben a legfontosabb szabályt: az arcunk formája és szemüvegkereté mindig legyen ellentétes.

Ezek alapján mik a javaslatok az egyes arctípusok szerint?

Akinek szögletes az arca, az igyekezzen olyan keretet választani, ami lágyítja a széles homlok, járomcsont és áll miatti karakteres vonásokat. Erre a célra az ovális, lekerekített szélű lencsék alkalmasak, aminek vékony a szára, és nem kirívó színű. Nekik jól állnak a keret nélküli lencsék is.

Akinek kerekded arca van, az épp ellenkezőleg járjon el, mert neki kifejezetten előnyös a szögletes keret. Az egyenes vonalú keret ellensúlyozza az arc gömbölyűségét.
A szív alakú arcformánál (vagyis ahol a homlok és az arccsont széles) a keskeny állakat kell ellensúlyozni, amit hosszúkás, ovális kerettel érhetünk el.
Az ovális arcforma a legszerencsésebb, mivel akinek hosszúkás arca van, annak gyakorlatilag bármilyen szemüvegkeret jól állhat. Lehet az keskeny, szögletes, ovális, keret nélküli vagy pillangó formájú, ő nehezen tud mellényúlni a választással.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük