Kezdőlap » Divat és szépség » Milyen a minőségi bizsu?

Milyen a minőségi bizsu?

Az úgynevezett bizsunak is különféle fokozatai vannak. Közkeletű vélekedés, hogy a műanyag ékszerek nem tartoznak a jó minőségűek közé, viszont az elegáns megjelenés nemcsak arany vagy ezüst ékszerekkel biztosítható. Gondoljunk csak például a Zsolnay gyárnak a festett kerámia nyakékeire. A titok az anyagok helyes megválasztásában rejlik. Ugyanúgy elérhetünk klasszikus, régies (akár ókori) hatást, mint ahogy modern, friss divat szerinti stílust.
Népszerűek például az üveg és a porcelán ékszerek, utóbbiból már jegygyűrűket is lehet kapni, például a most nagyon divatos kalocsai díszítéssel. Gyöngy és tollak felhasználásával nyárias, strandolós szettet díszíthetünk. Érdemes arra gondolni, hogy Közép-Amerikában a középkori indián kultúrákban mekkora megbecsülésnek örvendtek a színes madártollakból mozaikot készítő művészek.
Ha fémet szeretnénk hordani, keressük a bronz vagy vas (acélöntvény) darabokat. Egy lelkes, hozzáértő ötvös mester akár egyedi ékszereket is készíthet belőlük a számunkra. A réz, mind a sárga, mind a vörös szintén nagyon szép, de számolni kell vele, hogy akár már pár óra viselés után megfogja a bőrt, jellemzően a gyűrű alatti bőrfelület színeződik el zölden. Ezt egyébként nem nehéz kordában tartani: viselés közben általában nem látszik ki, utána pedig egy szivaccsal, kis dörzsöléssel is eltávolítható.
Népiesebb, hagyományőrzősebb hatás érhető el a bőr ékszerekkel, sőt: hozzáértő mesterek készítenek például lószőrből is nagyon szép díszeket. Aki maga próbálkozna meg ékszerkészítéssel, annak érdemes a hobbiboltokban néhány marék színes gyapjút vásárolnia, amiből egy délután alatt, kellemes szórakozással tud például gyöngynyakláncot nemezelni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csík bogarak

A bogarak földünk leginkább nem szeretet fajához tartoznak.Nagyon sokan félnek tőlük pedig ezeknek a kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük