Kezdőlap » Internet » Milyen a jó weboldal tartalma

Milyen a jó weboldal tartalma

Egy weboldalon az egyedi tartalomnak létfontosságú szerepe van. Az internet piacán igen erős a verseny, így egyre nehezebb, hogy honlapunk kiemelkedjen a hatalmas tömegből, főleg akkor, ha a tartalma – még akkor is ha össze van ollózva több oldalról – több oldalon is olvasható. Egy honlap szöveges tartalmát több szemszögből is érdemes átgondolni. Három fő jellemzője van a tartalomnak, ez a mennyiség a minőség és a forma.
Látogatottság növelés szempontjából nagy jelentősége van a sok szöveges tartalomnak. Természetesen ezzel a tartalommal a későbbiek folyamán is érdemes foglalkozni, mint minőségileg, mint mennyiségileg is.
A minőség olyan szempontokból lényeges, hogy az oldalra látogató megtalálja-e azt, amit keres, hogy van-e olyan jó minőségű a tartalom, hogy az oda látogatónak felkelti-e annyira a figyelmét, hogy ott tartsa az olvasót és visszatérjen a későbbiekben.

A keresőkben való helyezés (Google) nagyon jelentős, hiszen ez egy kiváló reklám lehetőség, mely igazából befektetés nélkül elérhető. A kereső motorok (Google, Yahoo…) nap, mint nap keresik az egyedi webtartalmakat. Ennek elérése érdekében olyan szövegírót kell felfogadni, aki járatos abban a weboldal témájában. Ők el tudják helyezni a szöveges tatalomban a megfelelő kulcsszavakat, így elérhető, hogy egyre jobb találati hely a keresőkben. Amennyiben ez meg tud valósulni akkor újabb és újabb potenciális vásárlók figyelmét kelthetik fel a honlapjukkal.
Az emberek többsége nem szeret olvasni, ezért érdemes olyan esztétikus formába önteni a szöveget mely megragadj a figyelmét még akkor is ha csak a kiemelt részeket olvassa át. A látogató visszatérésére ösztönzi a fentebb említett egyediség.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük