Kezdőlap » Autó » Milyen a jó vezető?

Milyen a jó vezető?

Másként vezetnek a nők és másként a nők. Mindegyik nem között van jó és rossz vezető, akik nehezen találnak utat maguknak a forgalomban. Sok ember meggyőződése, hogy remekül vezet. A gyakorlat azonban teljesen más. A forgalomban magadra számíthatsz, tudnod kell hova tartasz, merre menj, mikor fordulj be. A navigációs rendszer manapság elég elterjedt, de a rutinosságot nem tanítja meg nekünk. Nekünk kell megtanulni még hozzá gyakorlással.

Tegyük félre a forgalom adta félelmeinket és üljünk autóba. Nem baj, ha egyedül megyünk és nincs senki, akiben kárt tudunk okozni egy lehetséges balesetben. Mert a lehetősége fenn áll, akkor is, ha nem mi vagyunk az okozói. Családtagjaink ilyenkor ércelődnek tapasztalatlanságunkon, de nem kell törődni vele. Inkább mosolyogva lépjünk túl a megjegyzésen. Türelemmel bármilyen forgalomban fel tudunk zárkózni és még eljön az idő, amikor rendkívül jó sofőr válik belőlünk. De addig ne nyomjuk a gázpedált a padlóig és haladjunk lassan. Vannak olyan vezetők, akiknek szüksége van a zenére, hogy ne érezze egyedül magát az autók forgatagában. Nyugodtan kapcsolja be, hallgassa a kiválasztott ütemet.

Ne féljen, nem veszi el figyelmét az úttestről. Sőt magabiztosságot ad és jobb figyelem felkeltően hat személyünkre. Idővel azt vesszük észre, boldogan kanyarodunk be a leghasználtabb útszakaszra és élvezzük a vezetés adta örömöket. Hisz ismerjük a táblákat, az útjelzéseket. Tehát nem érhet semmi baj, mert gyakorlott vezetők vagyunk, és mi diktáljuk a sebességet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Chevrolet Corvette Stingray 2014

Amikor az eredeti Chevrolet Corvette Stingray debütált öt évtizeddel ezelőtt, Zora Arkus-Duntov, a Corvette egyik …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük