Kezdőlap » Divat és szépség » Milyen a jó smink?

Milyen a jó smink?

A smink alapvető feladata a szépítés, nem pedig az eltakarás. Kiemeli az arc szép dolgait.

A báli smink eleganciát sugároz és kerüli a túlzásokat. Egy kis kő megcsillanhat a szempillák tövében, de csak mértékkel. Az alkalmi smink NEM színpadi smink, ezt mindenki el kell fogadja. Egy alkalomra vagy bálra készített sminknél csak a szem vagy a száj legyen hangsúlyos, együtt sohasem. Bátran használjunk tincses műszempillát, ami nem nehéz, nem húzza le a szemhéjunkat. Ugyanakkor friss tekintetet kölcsönöz még akkor is, ha épp nyúzottak vagyunk, mivel optikailag is felemeli a szem sarkait.

Nagy hiba, ha nem ügyelünk a tartósságra, ha sminkelő cuccok nélkül indulunk útnak. Az alkalmi sminkre oda kell figyelni, ne kenődjön el, ne legyen rendetlen, mert rossz benyomást kelthetünk.

A bulis sminkről sokan nem tudják, hogy milyen is valójában. Van, aki túl harsányan, van, aki túl egyszerűen sminkel. A bulizós sminknek valahol a kettő között kell lennie: nem túl feltűnő, de nem is túl egyszerű. Nem elég egy jó szemceruza, vagy egy piros rúzs, más ötlet is jól jöhet..

Ha alapozót választunk, próbáljunk ki legalább három árnyalatot a vásárlás előtt. Dolgozd bele a bőrödbe a különböző árnyalatokat. Az a szín lesz a megfelelő, amelyik eltűnik, azaz amelyik legjobban beleolvad arcod színébe. A szem alatti karikák elhalványítására használjunk korrektort, de olyat, ami a bőrszínhez és a használt alapozó színéhez passzol. Az az piros foltocskáira használj egy árnyalattal sötétebb alapozót.

Az ívelt szempillák nagyítják a szemet. A szempillaspirál használata: ha ívelt szempillára vágysz, akkor nagyon sokat dob a végső hatáson. Abban az esetben, ha nincs szempilla göndörítőd, akkor válassz ívelő hatású szempillaspirált. A szemöldökre is figyeljünk, ennek tökéletesítésére megfelel egy kifogyott szempillaspirál, amit kimosunk-

Ébreszd fel fáradt szemeid.. Hideg vízzel mosd meg az arcod, vagy azt is kipróbálhatod, hogy forró teával átnedvesített vattapamacsot 15 percre a szemedre helyezel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hatásos a kávé narancsbőr ellen?

Kávéval a cellulitisz ellen: működőképes a házi praktika? Ha igen, hogyan, milyen formában alkalmazhatjuk? A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük