Kezdőlap » Kert » Milyen a jó kerti világítás ?

Milyen a jó kerti világítás ?

Mesterséges fényforrás nélkül sötétedéskor még a legszebb telepített és gondozott kert varázsa is eltűnik. Ugyanakkor a mértékkel adagolt fényekkel a fák, a bokrok, a pázsit vagy a szikla kert teljesen új, vonzó látvánnyá alakulhat. Az egyenletes kivilágítást lehetőleg kerüljük, és építsünk ki olyan megoldásokat, amelyek mutatós kis fényszigeteket hoznak létre és teszik romantikussá az esti kertet. De a biztonság mindennél fontosabb!

Azokon a helyeken ahol tartózkodunk: terasz, kerti ülőhelyek, vagy ahol járunk, a kerti utak megvilágítása kielégítő legyen, hogy sötétben is biztonságosan tudjunk közlekedni. A mozgatható kerti lámpatesteket a kertben tetszés szerint helyen lehet felállítani, míg helyhez kötött lámpákat elsősorban az utak, kapuk és teraszok megvilágítására használunk.

A lámpatestek lehetnek a házhoz illő divatos vagy hagyományos kivitelűek, de felszerelhetünk nosztalgikus vagy játékos fényeket adó készülékeket. Különösen jól használhatóak a hordozható, rögzítőtüskés lámpatestek, amelyeket a kívánt helyen a földbe szúrunk és csatlakoztatjuk a lefektetett kábelre. Ezzel a mozgatható világítással izgalmas kísérleteket lehet végezni, hogy más-más helyen, újabb és újabb fényhatásokat érjünk el.

Az év folyamán a növények növekedése miatt egyébként is más hatást keltenek ugyanazok a megvilágítások. A lépcsők és az utak olyan részei a kertnek, amelyeket jól ki kell világítani ahhoz, hogy balesetmentesen lehessen közlekedni. Vannak olyan lámpatestek, amelyeket rögzítőtüske helyett csavaros szorítóra szerelnek, és ezzel rögzíthetők fák ágain is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segíthetünk a kertünk talajminőségén? Igen, foszfortartalmú műtrágyákkal.

Kertünkben igen sokféle módon javíthatjuk a talajunk minőségét, ezek közül is a műtrágyázás a legjavasoltabb. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük