Kezdőlap » Ünnepek » Milyen a hollókői húsvét?

Milyen a hollókői húsvét?

Mint ahogy minden évben, idén is megrendezésre kerül a hollókői húsvéti mulatság, mely évről-évre rengeteg turistát vonz. Hollókő nem véletlenül tartozik Magyarország kultúrális világörökségeihez, az ide látogatók megtapasztalhatják a hagyományos húsvéti hagyományokat. Idén április 19-22. között tartják a rendezvényt.

A húsvéti időszakban a településre látogatók az utcákon csupa palóc népviseletbe öltözött helyi lakossal találkozhatnak. A kiöltözött fiatal lányok természetesen nem maradnak ki a locsolkodásból, ami hagyományosan vödörnyi hidegvíz segítségével zajlik le. A turisták pedig ha nem vigyáznak, maguk is könnyen áldozatul eshetnek.

A rendezvény minden évben sokszínű programokkal vár minden korosztályt. Elmaradhatatlan a húsvéti ételek végigkóstoltatása, melyek között a sonka és tojás mellett hagyományos palóc fogásokkal is találkozhatunk. Miután mindenki jóllakott, koncerteken szórakozhat. A meghívott előadók mind folkzenekarok, táncegyüttesek illetve magyar népzenét modern hangzással ötvöző formációk.
A gyermekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, vagy bábjátékokat nézhetnek meg, illetve egyébb táncos, zenés és ügyességi programok várják őket.

A rendezvény belépőjegyes, ami azonban teljes mértékben megéri, az egész család találhat magának programokat. Nem szabad kihagyni a népi vásár körbejárását sem, már csak a szuvenirvásárlás miatt is. A jeggyel a település múzeumai is ingyenesen látogathatóak, aki még többre vágyik az pedig tehet nagy sétákat és gyönyörködhet a műemléknek nyilvánított épületekben, vagy szóba elegyedhet a lakókkal akik többsége ma is az ősi hagyományok szerint él.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnep: Május 1

Sokan talán nem is tudják, miért is munkaszüneti nap, és miért is ünnepeljük május 1-ét. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük