Kezdőlap » Baba-mama » Milyen a csecsemő fogzása?

Milyen a csecsemő fogzása?

Amikor egy csecsemő eléri azt a kort, ez általában az ötödik vagy hatodik hónapban kezdődik, hogy megkezdődjön a fogzás elkezdődik egy kellemetlen időszak, mind a szülő, mind pedig a baba számára. Nem kell megijedni, ha ez a folyamat előbb vagy pedig később jelentkezik, szinte nincs két egyforma csecsemő, akinél egy időben kezdődnek meg a fogzás, de mindenki átesik rajta. Ilyenkor még a legnyugodtabb baba is nyűgössé, síróssá válik, és nehéz bármit is elvégezni mellettük, hisz csak akkor nyugszanak meg általában, ha kézben vannak, sőt lehetséges, hogy , még akkor sem. Ez elég ijesztő időszak egy kezdő anyukának, teljesen kétségbe tud esni, hogy nem tud sehogy segíteni a babán és sokszor már az édesanyák is a sírás határára kerülnek.
Vannak a fogzást segítő módszerek, amelyek egy kicsit enyhítik a kellemetlenségeket. Van a csecsemők fogzására kifejlesztett helyileg alkalmazható gél, amelyet a kezünkkel vagy pedig egy tiszta fültisztítóval tudunk a babának bekenni. Ezek elég gyorsan hatnak, viszont csak rövid ideig fejtik ki hatásukat, nincsen mellékhatása, és gyógynövényt általában kamillát tartalmaznak, ezért akár többször is alkalmazhatjuk, egy nap akár többször. Mivel éjszaka erőteljesebb a fájdalom nagy valószínűséggel akkor fogjuk többször kenni a baba ínyét a géllel.
Ha ez sem segít, akkor alkalmazhatunk fájdalomcsillapító készítményt is, de ezt egyeztessük a gyermek kezelőorvosával, ha elég idős a baba, akkor szirup formában is kaphat, ez sokkal szívesebben használják az édesanyák, mint a kúpot.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük