Kezdőlap » Házépítés » Milyen a családi ház tetőtéri ablakainak felépítése?

Milyen a családi ház tetőtéri ablakainak felépítése?

A tetőtérre szerelhető lehető legjobb ablakok nem más, mint a Fakro ablakok, amelyek igencsak jó minőségűek. Ezek többek között a jól, és gondosan kiválogatott, valamint a lehető legjobb minőségű erdei, pontosan borovi fenyő faanyagból készültek, amelyet réteges ragasztással készítettek el, valamint vákuumos impregnálással, és ezt az egészet egészítik ki kétszeres lakkréteggel. A fa rész azért annyira ellenálló, mert olyan poliészter bevonatú alumínium profillemez borítja, amely kívülről véd az UV sugárzás ellen, azonban ellenáll az időjárás viszontagságainak is.

Amennyiben a tetőteret nézzük, akkor mindenképp érdemes átgondolni azt, hogy amikor a családi házunkat építjük fel, milyen jellegű nyílászárót válasszunk, hiszen nem mindegy, hogy melyik fog olyan tökéletesen szigetelni, ahogy azt mi magunk is elvárjuk. Talán nem is gondolnánk, azonban a tetőtér melegen tartásában a téli hidegben igencsak nagy szerepet játszik például az olyan ablak, amely az egykamrás, de emellett hőtakarékos, és nemesgázzal is töltött, valamint igencsak az ismert legkedvezőbb paraméterekkel rendelkezik, ami annyit jelent, hogy a hőátbocsájtása Uüveg = 1,0 W/m2K. A Fakro ablakok ilyen jellegű pozitív tulajdonságai annak köszönhetőek, hogy nagyon jó hőszigetelő, és ezen kívül pedig az egyik üveg belső oldalát, gyárilag természetesen a hősugárzást visszaverő ezüstréteggel vonják be. Ez mindenképp ahhoz járul hozzá, hogy ne történjen olyan nagy mértékű hővesztés, azonban nyáron például korlátozza azt, hogy a helyiség túlzottan felmelegedjen. Az ablak a felhasználók biztonságáról is gondoskodott, és ezt egy a tetőtéri ablakba beszerelt edzett, törésállóbb, így jégesőnek is garantáltan ellenálló üvegezés biztosítja.

A modern építőiparban páralecsapódást eredményezhet például az, hogyha például légtömör nyílászárókat alkalmazunk. Azonban a Fakro ablakoknál a páralecsapódást is megakadályozták, ennek a jelenségnek a megakadályozására és korlátozására szolgál az ilyen ablakoknál alkalmazott tokszellőző. Ez képes arra, hogy zárt ablakoknál is friss levegő jusson be a szobába, és így lehetővé teszi a gravitációs szellőzés megfelelő működését.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Családi ház koszorú elkészítése és tetőtéri falazás

A családi házunk építésének ez már a sokadik lépése, hiszen azután, hogy előkészítettünk mindent, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük